Hjemmelavet gnocchi carbonara med kylling

Pandekager

I dag er international pandekagedag, så der ingen undskyldning for ikke at lave pandekager.

Denne opskrift er faktisk ikke min egen. Selvom det primært er mig der står i køkkenet og laver mad og kage, så er pandekager min mands afdeling, så denne opskrift skal han ene og alene have æren af – og pandekager er han satme god til at lave. Mums!

 

Antal: 4 pers. Tid: ½ time

Ingredienser

150 g. hvedemel

4 æg

30 g. smeltet smør

3 dl. Sødmælk

1 knsp. Salt

1 spsk. Sukker

½ vaniljestang (eller 1 tsk. Vaniljesukker)

Smør til stegning

 

Fremgangsmåde

Æg og mel piskes sammen.

Pisk herefter det smeltede smør og mælk i.

Bland kornene fra ½ vaniljestang med sukkeret.

Smag dejen til med salt og vaniljesukkeret.

Smelt smør på en pande ved middelvarme og kom en klat dej på. Fordel dejen ud på hele panden så den bliver ensartet.

Steg pandekagerne lysebrune på begge sider.

 

TIP!

Pandekager smager virkelig godt med enten is, nutella, sukker, flormelis eller syltetøj på. Der findes så mange toppings til pandekager, så man kan jo variere lidt en gang imellem.

Næste indlæg

Hjemmelavet gnocchi carbonara med kylling