Luftige chokoladeboller

Tom Kha Gai suppe – Thailandsk suppe

Denne thailandske suppe er min abosolut yndlingssuppe!

Den er fyldt med velsmag, den er frisk, har bid i og så er den cremet.

Denne suppe minder mig altid om min barndom. Det var faktisk den første suppe jeg lærte at lave i hjemkunstskab, da jeg gik i 6. eller var det 7. klasse?

Lige siden da har den været en del af madplanen minimum et par gange om året.

I starten af 2020 skal vi til Thailand, og jeg glæder mig helt vildt til at komme ned og smage Tom Kha Gai suppen, i hjemlandet!

 

Antal: 4 pers. Tid: 30 min.

Ingredienser

500g. kyllingebryst

3 ds kokosmælk (ikke light)

2,5 dl vand

½ dl hønsefond

2×2 cm ingefærrod

1-2 stængler citrongræs

10-12 stk kaffir-limeblade

1-2 stk rød chili (afhængig af styrke)

400 g champignon

6-7 spsk fish sauce

2-3 spsk limesaft

3 spsk palmesukker (eller rørsukker)

1-2 håndfulde frisk koriander

 

Fremgangsmåde

Kom kokosmælk, vand og hønsefond i en gryde og tilsæt ingefær – skåret i tynde skiver, citrongræsstængel i mindre stykker og kaffir-limebladende. Kog op under omrøring og skru derefter ned for varmen. Lad det simre i ca. 10 min.

Skær champignon i både eller skiver, kylling i mindre stykker, og chili i skiver.

Tilsæt de resterende ingredienser (gem lidt koriander og frisk chili skiver til pynt) og lad koge i ca. 3-4 minutter, indtil kyllingen er færdig tilberedt.

Smag til med fish sauce, palmesukker og limejuice.

TIP!

Ønsker du mere syre kan du rive lidt af lime skallen ned i.

For mere fylde, tilsæt mere hønsefond.

 

Næste indlæg

Luftige chokoladeboller