Salat med spinat, blåbær, æble og popped cheddar

Butterdej med kylling og bacon i cremet hvidvinssauce

 

Selvom jeg er madblogger og elsker at stå i køkkenet, så er der en bestemt færdigret på frost, som jeg altid har været vild med ? nemlig kylling og bacon i butterdej.

Nu har jeg endelig haft mod på selv at lave dem, og hvor er jeg ked af at jeg ikke har gjort det noget før! De her butterdejspakker med kylling og bacon ? og den cremede hvidvinssauce smager så godt, naturligvis bedre end dem jeg ellers altid har købt på frost.

Selvom jeg lavede nok til 4 personer, med henblik på at fryse halvdelen ned, så blev de alle sammen spist herhjemme ? og vi er altså kun 2 personer. Vi blev i hvert fald mætte.

Det kan godt tage lidt tid at indkoge saucen nok, men hav tålmodighed og sørg for at holde øje og pisk, så der ikke er noget der brænder på. Saucen skal være så cremet at det sætter sig fast på kødet, og dermed ikke løber ud af butterdejen, når du skal til at pakke dem sammen.

 

Antal: 4 pers. Tid: 1 time

Ingredienser

Ca. 300 g. kyllingefilet

2 pk. Bacon i tern

2 dl. Hønsefond

1 dl. Mælk

1 dl. Hvidvin, tør/halv tør

1,5 spsk. Maizena

4 plader optøede butterdej

Salt og peber

1 æg til pensling

 

Fremgangsmåde

Steg bacon sprødt i en gryde. Når bacon er færdigt fjernes det fra gryden og over i en skål (lad fedtet blive i gryden).

Skær kylling i små tern og svits hurtig af i gryden med baconfedt. Kom hønsefond og hvidvin i, og kog op. Giv kyllingen 1-2 minutter og fjern dem derefter med en hulske, så væden forbliver i gryden.

Kom dem op i skålen sammen med bacon.

Tilsæt mælk og maizena til væden og lad koge ind ved kraftig omrøring. Saucen skal koge ind, indtil der er ca. 1/3 tilbage. Den skal være tyk. Smag til med salt og peber.

Når saucen er kogt nok ind, hældes den ned til kyllingen og bacon. Rør det godt sammen.

Rul butterdejen ud. Du skal nu lave 2 størrelse cirkler ? bunden skal være ca. 1 cm mindre i diameter, end toppen. Har du ikke et rundt udstikker sæt kan du evt. bruge et glas eller runde skåle til det.

Udstik 8 runde til bunden og 8 runde, som er ca. 1 cm større i diameter, til toppen.

Fordel et godt lag af kød- og sauceblandingen midt på butterdejen. Der skal være lidt plads ude i kanten, hele vejen rundt.

Læg toppen oven på og pres godt sammen, hele vejen rundt, ude i kanten. (Hvis der er huller, kan saucen ryge ud af butterdejen under bagningen.) Gentag til de er brugt op.

Fordel dem på en bageplade med bagepapir og pensl med 1 pisket æg.

Bages i varmluft ovn i 12-15 min. Ved 200 grader.

Næste indlæg

Salat med spinat, blåbær, æble og popped cheddar