Butterdej med kylling og bacon i cremet hvidvinssauce

Street food tacos – med pulled pork, mexicansk kålsalat og mild chilidip

Jeg er vild med tacos ? alle slags! De sprøde tacoskaller du køber, men specielt også de bløde, yderst populære street food tacos.

Jeg har testet flere opskrifter af, på at lave de her bløde tacos, og nogle har drillet mere end andre. Det nemmeste og mest optimale vil nok være at bruge sådan en smart tacopresser, men jeg må indrømme at mine køkkenskabe er ved at være fyldte og jeg mangler plads, så jeg laver dem altså uden ? og helt ærligt? De bliver måske ikke 100% runde, men gør det noget? De smager jo godt, og man må da også gerne se at de er hjemmelavede.

Det gode ved tacos er at du kan putte lige præcis det fyld i, som du bedst kan lide. Oftest har man et eller andet i køleskabet som man kan bruge. Jeg har i denne omgang valgt at fokusere på det mexicanske køkken, og her et mit bud på mexicanske street food tacos.

 

Antal: 4 pers. Tid: 12-18 timer

 

Ingredienser

Pulled Pork, sous vide

1 nakkesteg ca. 2 kg

 

Rub

2 spsk røgsalt eller alm. salt

1 tsk friskkværnet peber

2 spsk rørsukker

2 spsk sød paprika

1 spsk røget paprika

1 tsk stødt chili

1 tsk spidskommen

2 tsk hvidløgspulver

2 tsk løgpulver

1 spsk sennepspulver

2 spsk brun farin

 

Bløde tacos

Ca. 12 stk.

2 dl majsmel

3 dl hvedemel

3,5 dl kogende vand

1 knivspids salt

 

Mexicansk inspireret kålsalat

½ Spidskål

½ rød spidskål

½ rødløg

1-2 lime

½ tsk sukker

4-5 kviste koriander

Salt og peber

 

Chilidip

1 rød chili

1 spsk tomatpure

5-10 friske tomater (kan undlades)

1 tsk brun farin

1 løg

1 fed hvidløg

1 tsk chipotle chili

Lidt olie og vand

Salt og peber

 

Fremgangsmåde

Pulled Pork Rub
Start med at afpudse nakkestegen. Sørg for at skære scener og fedt af.

Bland alle ingredienser til en rub, og gnid det godt ind i stegen.

Vakuumpak kødet og lad det ligge på køl natten over.

Varm vandbadet op til 75c. Tilbered stegen i 12-18 timer.

Pil nakkestegen fra hinanden med to gafler.

 

Bløde tacos
Ælt alle ingredienserne til en fast kugle. Dejen skal stadig være en smule fugtig. Lad dejen hvile i 30 min.

Form dejen til ca. 12 små boller (afhængigt af hvor store du ønsker dem). Jeg har ingen taco presser, så jeg bruger en kagerulle til at rulle dem helt tynde og runde. Det fungerer helt fint.

Varm en pande op, og steg hver enkelt taco indtil de er blevet let gyldne.

 

Mexicansk kålsalat
Snit de to slags kål i tynde strimler. Skær rødløg i tynde skiver. Snit korianderen og kom det hele i en skål.

Hæld saften fra lime, sukker, salt og peber i, og bland det hele godt sammen. Den har godt af at trække lidt på køl, inden servering.

 

Chilidip
Alle ingredienserne kommes i blenderen. Juster til ønsket konsistens med olie og vand (jeg brugte i alt 1 dl, halv-halv).

Når den ønskede konsistens og styrke er tilpasset, kommes det i en gryde og lad det simre i små 10 min.

Smag til med salt og peber.
Kommes over på et rent glas og sættes på køl. Kan holde sig ca. 1 måned.

 

TIP!

Jeg har valgt at lave min pulled pork i sous vide, men kan også sagtens laves i ovn eller på grill. Giv den rub og læg den på køl natten over. Tilberedes derefter ved 110 grader i ca. 10 timer.

(Den skal have en kernetemperatur på 90 grader)

 

Næste indlæg

Butterdej med kylling og bacon i cremet hvidvinssauce