Street food tacos - med pulled pork, mexicansk kålsalat og mild chilidip

Kanelsnegle

 

Jeg synes der har figureret mange lækre billeder af kanelsnegle de sidste par dage på Facebook og Instagram, så nu har lækkersulten langsomt ophobet sig og der ved vi jo godt hvor jeg ender. Nemlig, i køkkenet og selv i gang med at bage en stor portion til min mand og jeg. Han elsker kanelsnegle, så her er der også lidt til hans madpakke!

Jeg har aldrig været den helt store tilhænger af kanelsnegle fordi jeg synes de bliver for tørre, men med denne opskrift hvor de bages som en kage, bevarer de blødheden hele vejen igennem.

Hvis man mere er til de helt klassiske kanelsnegle, kan man anvende en bradepande og sørger for at der er rigeligt med afstand mellem hver kanelsnegl, så de ikke rører hinanden og dermed får den sprøde skorpe udenpå.

Antal: 15 stk. Tid: 1½ time

 

Ingredienser

Dejen

2 dl mælk

50 g gær

200 g smør

2 æg (+1 til pensling)

1 tsk. kardemomme (kan udelades)

650 g mel

50 g sukker

 

Remonce

150 g. blødt smør

250 g. brun farin

2 spsk. kanel

Hvid glasur

5 dl flormelis

3-4 spsk. vand

 

Fremgangsmåde

Lun mælk i en gryde. Tag af varmen og opløs gæren heri.

Tilsæt smør, kardemomme og æg og rør det godt sammen.

Kom mel og sukker i en skål. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt til dejen er blevet ensartet og glat. Den skal slippe kanterne i skålen, men stadig være lidt klistret.

Lad dejen hæve tildækket i 30 min.

Imens laves remoncen. Bland smør, brun farin og kanel sammen. Er din smør ikke blød nok, kan du enten lune den ca. 5-10 sek i mikroovn (den må ikke smelte helt!) eller bruge hænderne til at blande remoncen. Jeg foretrækker at bruge hænderne, så er jeg også sikker på at det er godt blandet sammen og smørret ikke bliver flydende.

Drys lidt mel på borden og del dejen i 2 lige store stykker.

Rul den ene halvdel ud til en rektangel på ca. 0,5 cm tykkelse.

Fordel halvdelen af remoncen i et jævnt lag og rul derefter dejen stramt sammen til en pølse. Skær dejen ud i stykker med en tykkelse på ca. 3 cm.

Beklæd et fad eller en bageplade med bagepapir og kom sneglene på. Tryk dem lidt flade.

Gentag med den anden halvdel af dejen.

Lad dem efterhævet, tildækket i 40 min.

Pensl med et sammenpisket æg og bag dem i ca. 15-20 min. Ved 180 grader alm. ovn. De skal være gyldne, men stadig bløde når de tages ud.

Lad sneglene køle ned.

Kom flormelis og vand i en gryde og varm det op (må ikke koge) for hurtigere størknetid eller brug den gamle klassiske metode, hvor du blot blander lunken vand og flormelis i en kop.

Dekorér sneglene med glasuren.

 

TIP!

Kanelsneglene er frysevenlige og perfekte til lige at hive op og lune i ovnen, inden der kommer gæster til kaffe.

 

Næste indlæg

Street food tacos - med pulled pork, mexicansk kålsalat og mild chilidip