Tomatsalsa – nem opskrift på frisk tomatsalsa

Ramsløgssnurrer med bacon og mozzarella

 

Jeg har brugt påsken på lange sanketure med min mand og hundene. Det er blevet til både 7 og 9 kilometers ture ude i den dejlige, danske natur.

Duften af skov og strand giver mig en fornyet energi og giver mig tid til at samle tankerne og få nye idéer.

Jeg fandt en masse skønne ramsløg på vores sanketure og jeg er vild med ramsløg, så de sidste par dage har stået på en masse skønne retter med ramsløg, blandt andet disse lækre og bløde ramsløgssnurrer.

For lige at toppe lækkerheden har jeg kommet både bacon og mozzarella i. Det er naturligvis helt op til en selv, men jeg synes man skal give dem et forsøg, for lige præcis denne opskrift har fået meget kærlighed og er blevet en af mine favoritter.

Ramsløgspesto kan sagtes erstattes med anden pesto eller tapenade.

 

Antal: 15 stk. Tid: 2½ time

Ingredienser

25 g. gær

1 d. mælk, stuetemperatur

1,5 dl. Natural yoghurt

½ dl. Olivenolie

1,5 tsk. Salt

1 spsk. honning

1 æg

450-500 g. mel

 

2 dl. Ramsløgspesto

125 g. bacon i tern

125 g. revet mozzarella

1 æg til piskning

 

Fremgangsmåde

Rør gæren ud i en skål med den stuetempererede mælk. (Lun evt. mælken i en tykbundet gryde til 30 grader)

Tilsæt yoghurt, olivenolie, salt, honning og æg. Rør det godt sammen.

Ælt lidt mel i ad gangen indtil dejen er glat og smidig.

Lad hæve tildækket i 1,5 time ved stuetemperatur.

Imens steges bacon sprødt.

Rul dejen ud til en stor firkant på ca. 1 cm. Tykkelse.

Smør dejen med ramsløgspesto. Fordel bacon og revet mozzarella på halvdelen af dejen.

Fold den anden halvdel af dejen over den del af dejen hvor bacon og mozzarella fyldet ligger.

Skær dejen i strimler ad ca. 2 cm. Tykkelse og sno den. Saml til en lille snurrer. De hæver yderligere, så pas på med at lave dem alt for store.

Fordel snurrerne på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i ca. 20 min. Opvarm imens ovnen til 175 grader varmluft.

Pensl med et sammenpisket æg. Bages i ca. 15 min.

 

TIP!

Jeg pisker altid de våde ingredienser sammen først, og kommer derefter blandingen på en røremaskine, hvor jeg lidt efter lidt ælter mel i.

 

Næste indlæg

Tomatsalsa – nem opskrift på frisk tomatsalsa