Pide med nordisk twist

Croquetas med serrano og svampe – spansk tapas

 

 

“Croquetas de Jamón” – eller som vi på dansk kalder det: “kroketter med skinke” er en spansk tapas ret.

 

Jeg har gået i længere tid med en uimodståelig lyst til tapas – det der med en masse små retter, hvor man får smagt lidt af hvert, er lige mig. Jeg har ofte svært ved at beslutte hvad jeg har lyst til at spise – derhjemme hjælper det lidt at jeg laver madplaner men når vi er ude, kan det godt blive et problem. Kender i det med at man kigger menukortet igennem og slet ikke kan forestille sig hvordan man skal nøjes med kun én af retterne? 😮

Jeg har faktisk fundet løsningen – nu er det jo min mand jeg oftest er ude at spise med, så han har efterhånden vænnet sig til, at vi bliver nødsaget til at bestille flere forskelige retter – så vi kan smage lidt af hvert. Jovist, det har taget mig lidt tid at overtale ham til at dele retter – men han er nu selv også blevet ret glad for idéen om flere retter til deling. På den måde undgår man også at man sidde og savle over partneres mad.

Nå, men min lyst til tapas fik mig til at arrangere det helt store tapasbord til min mand og jeg. Så jeg gik først i tankerne om hvilke retter vi skulle have og derefter stod den på timers forberedelse og madlavning i køkkenet (hvis man vælger at lave 9-10 tapas anretninger til 2 mennesker, så be´r man også selv om det, ikke?) Vi suplerede selvfølgelig med en spansk rødvin og levende lys på bordet. En rigtig kæresteaften, dem har vi ikke nok af længere.

 

De her Croquetas de Jamón er en af mine favoritter, når vi snakker spansk tapas. Kroketterne er ikke fyldt med kartoffel, som vi normalt ville lave kroketter herhjemme men istedet med en lækker bechamelsauce.

Kroketterne er luftige og bløde inden i mens de udenpå har en knasende sprød skorpe som giver et perfekt sammenspil. Hvis du skal servere spansk tapas er disse altså seriøst et  “must” på bordet!

 

Antal: 4-6 pers. tid: 1 time

 

Ingredienser

100 g. smør

1 skalotteløg

200 g. blandede svampe

100 g. hvedemel

2,5 dl. Mælk

2 dl. Hønsebuillon

150 g. serrano skinke

Salt

Friskkværnet peber

 

2 stk. æg

Rasp

Olie til friturestegning

 

Fremgangsmåde

Smelt smørret i en gryde.

Hak løget fint og steg det i smørret, indtil det bliver blankt.

Hak svampene fint og kom dem i gryden. Svitses af i 4-5 min.

Tilsæt melet under kraftig omrøring. Når melet er begyndt at blive gyldent tilsættes mælk og bouillon, lidt ad gangen og stadig under omrøring, indtil saucen begynder at tykne.

Tilsæt finthakket serranoskinke og smag til med salt og friskkværnet peber.

Kom svampemassen i en skål og i køleskabet. Det skal køle helt af.

Når svampemassen er afkølet formes de til 12-16 små, runde kroketter.

Varm olien op i en gryde, til 180 grader.

Vend først kroketterne i sammenpisket æg, derefter rasp og fritér dem så i ca. 3-4 min. indtil de er gyldne.

Lav dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.

 

Tip!

Servér evt. med en chilimayonnaise eller tomatsauce

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pide med nordisk twist