Salat med rosmarinstegt kylling, bacon og avocado

En skøn og mættende salat, som både egner sig til de varme sommerdage samt de grå efterårsdage.
Er du glad for brød, som jeg er, så kan jeg anbefale dette pull-apart hvidløgsbrød til.
Antal: 2 pers. Tid: 25 min.
Ingredienser
- 2 kyllingebrystfileter
- 125 g. bacon i skiver, god kvalitet
- 1 spsk. olivenolie
- 20 g. smør
- 4 kviste friske rosmarin, finthakket
- Salt
- Friskkværnet peber
- Blandet salat
- 1 avocado, tynde skive
- 10 cherrytomater, halveret
- 1 bundt Radiser
Rosmarin vinaigrette
- 3 spsk. Olivenolie
- 2 spsk. hvidvinseddike
- 1 tsk. Dijonsennep
- 1 tsk. Honning
- 2 kviste rosmarin, finthakket
- Salt/ friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Halvér baconskiverne og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Steges i ovnen i ca. 10 min. til de er sprøde, men stadig har bid.
- Varm en pande op med olivenolie. Kom kyllingebrystfileterne på og drys salt, friskkværnet peber og finthakket rosmarin.
- Steg først i ca. 6-7 min. på den ene side til kyllingefileterne er gyldne. Vend dem herefter og kom smørret med på panden. Steg i yderligere 6-7 min. indtil de er færdigstegte.
- Kom salat i en skål. Fordel herefter kyllingebrystfilet i skiver, de halverede tomater, avocado i skiver og bacon oven på salaten.
Rosmarin vinagrette
- Pisk alle ingredienserne sammen og hæld over salaten. (Nøjes evt. med at hælde et par spsk. af vinagretten over salaten og server resten ved siden af, så man selv kan dosere, hvor meget dressing man ønsker.)
Ingen kommentarer endnu