Tyrkisk Pide med oksekød

Flutes – opskrift på hjemmelavede flutes med manitoba mel og olivenolie

 

Flutes – Bagt med Manitoba og olivenolie

 

Manitoba hvedemel er kraftig, sigtet hvedemelssort med et højt indhold af proteiner og stammer oprindeligt fra regionen Manitoba i Canada.

Manitoba hvedemel er perfekt til bl.a. madbrød, da det er egnet til at give et luftigt brød med sprød skorpe.

 

Antal: 2 stk. Tid: 1 t. 45 min.

 

Ingredienser

2 dl. Lunken vand

25 g. gær

2 spsk. Olivenolie

1 tsk. Fint salt

350 g. Manitoba hvedemel

 

1 æggeblomme + 2 spsk. Mælk til pensling

 

Fremgangsmåde

Opløs gæren i det lunkne vand.

Tilsæt olivenolie og salt. Rør det godt sammen.

Tilsæt lidt efter lidt melet, imens der æltes godt igennem. Jeg plejer at ælte på en røremaskine (lad den gerne køre i 5-10 min.) Indtil dejen er glat og smidig.

Lad dejen hæve under viskestykke ved stuetemperatur, i 1 time.

Tag dejen ud af skålen og del dejen i to. Form hvert stykke til et flute.

Beklæd en bageform med bagepapir og lad flutene efterhæve i 20 min. Imens tændes ovnen på 230 grader, varmluft.

Pisk æggeblomme og mælk godt sammen. Pensl flutene og skær to snit på skrå, på hvert flute.

Bag flutene i ca. 14 minutter indtil de er let gyldne.

 

Tip!

Jeg drysser ofte flagesalt eller krydderier over, inden jeg sætter dem i ovnen. Prøv evt. med ramsløgssalt, paprika, chili eller hvidløg – det er kun fantasien der sætter grænser her.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tyrkisk Pide med oksekød