Flutes - opskrift på hjemmelavede flutes med manitoba mel og olivenolie

Nachos med pulled kylling (opskrift på pulled kylling både i ovn og sous vide)

I går holdte vi ”lazy Monday” – weekenden har været hård og trætheden var udholdelig, så det skulle være nem mad, som passede sig selv og krævede minimalt af mig.

 

… Men selvom mad er nemt, behøver man ikke at gå ned på smagen.

 

Jeg fik bikset en fantastisk, lækker og yderst velsmagende omgang nachos sammen, som jeg toppede med pulled kylling og skiver af frisk chili, dertil guacamole og salsa.

 

Jeg krydrede min pulled kylling med en tør rub men hvis du er mere til barbecue marinade, har jeg naturligvis også det. Se opskriften på min Barbecue-marinade her.

 

Jeg laver oftest mit kød i sous vide men uanset om du vælger sous vide eller steger kyllingen i ovnen, så er det lige nemt med denne opskrift.

 

Antal: 2-4 pers. Tid: 1-3 time(r)

 

Ingredienser

1 pose tortilla chips

150-200g. Revet ost (jeg plejer at mixe mozzarella og cheddar)

Creme fraiche

Salsa (se evt. Min opskrift på frisk salsa her)

½ medium Chili eller japalenõs, skiver

Salt

Friskkværnet peber

Frisk coriander, grovhakket (valgfrit)

 

Pulled kylling

2 kyllingebrystfileter

1 tsk. Spidskommen

1 tsk. Rørsukker eller brun farin

1 tsk. Salt

1 tsk. Chipotlechili

1 tsk. Sød paprika

 

Guacamole

2 avocadoer

½ lime, saften derfra

1 spsk. Creme fraiche

1 lille fed hvidløg, finthakket

1 tsk. Salt

1 tsk. Rødløg, Finthakket

2 tsk. Koriander, Finthakket

 

Fremgangsmåde

Pulled kylling 

Rør alle de tørrer ingredienser sammen.

 

I ovn: Kom rubben og kyllingen i en dybfrostpose og massér derefter kyllingen grundigt ind i rubben.  Læg på køl i min. 4 timer, gerne ét døgn. (kan springes over hvis man har travlt men jo længere det får lov at trække, jo mere smag får kyllingen.) 

Kom kyllingefileterne i et fad og steg kyllingen i ovnen ved 125 grader i 3 timer.

 

Sous Vide: Kom rubben og kyllingen i en vakuumpose og massér derefter kyllingen grundigt ind i rubben.  Læg på køl i min. 4 timer, gerne ét døgn. (kan springes over hvis man har travlt men jo længere det får lov at trække, jo mere smag får det.)

Kom i vandbad i 1 time ved 65 grader.

 

Når kyllingen er færdig, trækkes kyllingekødet fra hinanden med to gafler.

 

Fordel lagvis tortillachips og revet ost i et fad. (Vigtigt at du starter med tortillachips i bunden og slutter med revet ost på toppen)

Fordel herefter pulled kylling, salt og friskkværnet peber på toppen.

Bag nachos i ovnen ved 200 g. i ca. 10 min eller indtil osten er smeltet.

Imens nachos bages i ovnen laves guacamolen.

Del avocadoerne og pil stenene ud. Skrab indholdet ned i en skål og mos det. (det er op til dig selv om du ønsker din guacamole helt jævn eller om der skal være avocado-bider i.)

Kom de resterende ingredienser i og bland det godt sammen. Smag til med lime og salt.

Når osten er smeltet er dine nachos færdig. Tag dem ud af ovnen, fordel friske chiliskiver og friskhakket koriander på toppen af nachos og server med dippene.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Flutes - opskrift på hjemmelavede flutes med manitoba mel og olivenolie