Appelsin- og vaniljemarineret laksetatar i kræmmerhuse

Tarteletter – Høns i asparges

Tarteletter er en dansk klassiker i de fleste hjem. Det er en ret, som mange måske allerede har en opskrift på, som har gået i generation og generation – og denne er ingen undtagelse.

 

Det her er opskriften som min morfar altid lavede den.  Han plejede at lave den på en hel, kogt kylling men oftest har vi kyllingbryst i fryseren, som er lige til at hive op.

 

Hvis du vil prøve noget nyt, så prøv at udskifte de hvide asparges med grønne, tilsæt svampe eller stegt bacon i tern.

 

Antal: 4 pers. Tid: 40 min.

 

Ingredienser

  • 1 stor, hel kylling (eller 3 kyllingbrystfileter)
  • 1 løg
  • 10-15 peberkorn
  • 1 hønse- eller grøntsagsbouillon
  • 5 laurbærblade
  • Salt

 

  • 70 g. smør
  • 7 spsk. hvedemel
  • 5 dl. Sødmælk
  • 3 dl. Vand (fra kyllingen)
  • 2 ds. Hvide aspargeshoveder, drænede (gem vandet fra den ene)

 

  • 16 stk. tarteletter
  • Persille, hakket
  • Salt
  • Friskkværnet peber

 

Fremgangsmåde

  • Kog kyllingen sammen med løg, peberkorn, fond, laurbærblade og lidt salt i ca. 30 min. indtil kyllingen er mør.
  • (gem 3 dl. Vand)
  • I en ren gryde smeltes smør og mel tilsættes mens der piskes til en melbolle.
  • Tilsæt mel og vandet fra kyllingen, lidt ad gangen, indtil sovsen er jævn.
  • Kog op under omrøring i 1-2 min. indtil sovsen har den ønskede konsistens.
  • Smag til med væde fra aspargeshovederne, salt og friskkværnet peber.
  • Skær kyllingen i tern. Tilsæt aspargeshovederne og kyllingen til saucen.
  • Lun tarteletterne i ovnen i 3-4 min. ved 200 grader. Varmluft.
  • Kom fyldet i tarteletterne og drys med persille.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Appelsin- og vaniljemarineret laksetatar i kræmmerhuse