Tarteletter – Høns i asparges

Tarteletter er en dansk klassiker i de fleste hjem. Det er en ret, som mange måske allerede har en opskrift på, som har gået i generation og generation – og denne er ingen undtagelse.
Det her er opskriften som min morfar altid lavede den. Han plejede at lave den på en hel, kogt kylling men oftest har vi kyllingbryst i fryseren, som er lige til at hive op.
Hvis du vil prøve noget nyt, så prøv at udskifte de hvide asparges med grønne, tilsæt svampe eller stegt bacon i tern.
Antal: 4 pers. Tid: 40 min.
Ingredienser
- 1 stor, hel kylling (eller 3 kyllingbrystfileter)
- 1 løg
- 10-15 peberkorn
- 1 hønse- eller grøntsagsbouillon
- 5 laurbærblade
- Salt
- 70 g. smør
- 7 spsk. hvedemel
- 5 dl. Sødmælk
- 3 dl. Vand (fra kyllingen)
- 2 ds. Hvide aspargeshoveder, drænede (gem vandet fra den ene)
- 16 stk. tarteletter
- Persille, hakket
- Salt
- Friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Kog kyllingen sammen med løg, peberkorn, fond, laurbærblade og lidt salt i ca. 30 min. indtil kyllingen er mør.
- (gem 3 dl. Vand)
- I en ren gryde smeltes smør og mel tilsættes mens der piskes til en melbolle.
- Tilsæt mel og vandet fra kyllingen, lidt ad gangen, indtil sovsen er jævn.
- Kog op under omrøring i 1-2 min. indtil sovsen har den ønskede konsistens.
- Smag til med væde fra aspargeshovederne, salt og friskkværnet peber.
- Skær kyllingen i tern. Tilsæt aspargeshovederne og kyllingen til saucen.
- Lun tarteletterne i ovnen i 3-4 min. ved 200 grader. Varmluft.
- Kom fyldet i tarteletterne og drys med persille.
Ingen kommentarer endnu