Panang – Thailandsk rød karry med kylling (panang-gai)

Sød chili sauce – opskrift på hjemmelavet sød chili sauce

Hurtig og nem opskrift på hjemmelavet sød chili sauce, som typisk bliver brugt i det asiatiske køkken.

Jeg bruger 3 milde chilier i denne opskrift og pga. det høje sukkerindhold synes jeg personligt ikke at den bliver stærk men smag evt. selv til.

 

Server evt. til disse lækre forårsruller.

 

 

Antal: 1 portion Tid: 15 min.

 

Ingredienser

3 røde chilier, styrke efter smag

2 fed hvidløg

100 g. sukker

2 dl. Vand

0,5 dl. Risvinseddike

1 tsk. Salt

1 spsk. maizena (rørt ud i 2 spsk. vand)

 

Fremgangsmåde

Flæk chilien og skrab kernerne ud. (ønsker du saucen stærkere, kan du smage til med kernerne, når den er færdig.)

Hak chili og hvidløg fint.

Kom chili, hvidløg, sukker, vand, risvinseddike og salt i en gryde.

Lad det simre i ca. 5 min. under omrøring, indtil al sukkeret er opløst.

Rør først maizenaen ud i 2 spsk. vand og tilsæt det herefter til saucen. Lad det koge i 1-2 min. indtil saucen har den ønskede konsistens.

Hæld saucen på et skoldet glas og opbevar på køl.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Panang – Thailandsk rød karry med kylling (panang-gai)