Kartoffel-porre suppe

OREO chokoladekage – Herlig chokoladekage med oreocreme

Efter at jeg stødte på et godt tilbud på en Kenwood køkkenmaskine, tog jeg i fredags beslutningen om at skifte min nuværende, ældre maskine ud. Med al den madlavning jeg er begyndt at lave – brød, kager, skum m.m. så var det vidst på tide med en kraftigere maskine.

 

Jeg fik fat på min Kenwood chef XL inde hos H.W. Larsen (som i øvrigt er en af mine yndlings butikker), så køkkenmaskinen skulle selvfølgelig prøves af – med det samme.

Jeg startede med et foccacia brød med tomat og rosmarin, som jeg skulle have med til familiefest om lørdagen – og hold nu op, hvor er Kenwood bare en fantastisk køkkenmaskine, som er super nem at arbejde med! Jeg havde min helt egen fest i køkkenet lørdag morgen – høj musik og gang i køkkenmaskinen siden kl. 07!

Foccacia brødet var slet ikke nok for mig, så jeg kiggede køkkenskabene igennem og med dét, endte jeg med at bikse denne lækre kage sammen – en skøn, bombastisk chokoladekage fyldt med oreostykker og cremet oreo fyld, samt knasende chokoladestykker på toppen.

 

 

Antal: 8-10 pers. Tid: 1,5 time.

 

Ingredienser

2 æg

250 g. sukker

2 tsk. Vaniljesukker

1 tsk. Bagepulver

1 tsk. Natron

6 spsk. kakao

150 g. smeltet smør

2 dl. mælk

250 g. hvedemel

1 pakke oreo (kiksen herfra)

Smør (til at smøre bageformen)

 

Oreo creme

1 pakke oreo (det hvide)

100 g. flødeost

2,5 dl. Piskefløde

50 g. flormelis

 

Pynt

50 g. mørk chokolade, grofthakket

5-6 stk. Oreo, hele

 

Fremgangsmåde

 

Chokoladekage

Tænd ovnen på 175 C varmluft.

Pisk æg, sukker og vaniljesukker luftigt. Tilsæt bagepulver, natron, kakao, smeltet smør og mælk.

Tilsæt hvedemel under omrøring/pisk indtil det har fået en jævn og ensartet konsistens.

Kiksen fra oreo hakkes groft og tilsættes i dejen. (den hvide del af oreo lægges til side, indtil cremen skal laves.) Sørg for at det bliver fordelt.

Smør en bageform og kom dejen i. Bag i ca. 30-40 min. indtil kagen er færdig. Er du i tvivl om kagen er færdig, kan du prøve at stikke en træpind eller andet i kagen, på midten – hænger dejen stadig fast, skal kagen have lidt længere.

Når kagen er færdig tages den ud og køles af.

 

Oreo creme

Pisk fløden til skum og stil til side.

Pisk flødeost og oreo cremen til en ensartet masse. Tilsæt flormelis.

Vend nu flødeskummen med cremen, indtil det hele er blevet en ensartet masse.

 

Tag chokoladekagen ud af formen og skær toppen af chokoladekagen væk, så du har en lige bund. (toppen kan du evt. smide i fryseren og bruge til romkugler senere)

Flæk herefter chokoladekagen på midten, så du har to ”bunde”.

Kom den nederste bund tilbage i formen og fordel  halvdelen af oreo cremen på.

Kom den anden chokoladekagebund over og tryk den lidt ned, så den bliver fast og fordel så det sidste af oreo cremen ovenpå.

Stil på køl i min. 1 time.

Ved servering anret med grofthakket chokolade og halve oreo.

2 kommentarer

  • Camilla Trier Jensen

    Den lyder simpelthen så lækker 😍 Hvilken størrelse er springformen på? Og kan man lave den dagen før, eller er den bedst på selve dagen?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • madogdessert.dk

      Hej Camilla,

      Den springform jeg bruger er 24 cm. og du kan sagtens lave den dagen før – bare vent med at pynte med oreos, da de ellers vil blive bløde 🙂

      Jeg håber den hitter – del endelig dit resultat med mig, hvis du lyster 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kartoffel-porre suppe