Hjemmelavede skumfiduser - vanilje

Varm chokolade

 

Varm chokolade er en skøn vinterdrik bestående af mælk og smeltet chokolade – mange forveksler det nok også med varm kakao, hvor den eneste forskel er at chokoladen er erstattet af kakaopulver.

 

Gør dig selv den tjeneste at smag varm chokolade, en klat flødeskum og et drys kanel – det kan virkelig noget!

Især her i vintermånederne, er dét der lokker mig mest, at ligge på sofaen med en dyne, stor kop varm chokolade/varm kakao og en god julefilm.

 

>> Prøv også at komme skumfiduser på toppen af den varme chokolade – du kan se min opskrift på hjemmelavede skumfiduser her.

 

Antal: 2 pers. Tid: 5 min.

 

Ingredienser

  • 5 dl. Sødmælk
  • 75 g. chokolade (55-85%, afhængig af hvor mørk du ønsker den)
  • 1 dl. Piskefløde (til flødeskum)
  • ½ tsk. Kanel

 

Fremgangsmåde

  1. Kom mælken i en gryde og varm den langsomt op til ca. 80 grader.
  2. Hak chokoladen.
  3. Tag gryden af varmen og bland det hakkede chokolade ned i. Pisk det godt sammen.
  4. Pisk fløden til let skum.
  5. Kom den varme chokolade i to kopper, herefter toppes med pisket fløde og et drys kanel.

 

Tip!

Chokolade på kanten af glasset ser enormt lækkert ud og smager skønt – bare vær obs på at det er noget værre griseri, når der skal drikkes af koppen.

 

Prøvet denne opskrift?

Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk

 

Følg gerne min blog via Bloglovin’ 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemmelavede skumfiduser - vanilje