Naan brød med hvidløg – Nem opskrift på indiske fladbrød med hvidløg og persille

Naan (nan) brød er et indisk fladbrød som typisk er med klassisk smag, hvidløg eller ost.
Den her opskrift på naan er både nem og giver det skønneste, luftige fladbrød. Når man først har prøvet at lave sine egne, hjemmelavede Naan brød, går man aldrig tilbage til købeversionen!
Antal: 4 stk. Tid: 2 timer
Ingredienser
- 20 g. gær
- 1,5 dl. Lunken vand
- 1 dl. Mælk
- 2 tsk. Salt
- 2 tsk. sukker
- 1 dl. Græsk yoghurt
- 2 spsk. olivenolie
- 1 æg
- 500 g. hvedemel
- 100 g. smør
- 1 håndfuld persille
- 5 fed hvidløg
Fremgangsmåde
- Opløs gæren i det lunkne vand. Rør herefter også salt og sukker i.
- Kom mælk, græsk yoghurt, olivenolie og æg i og rør det sammen.
- Tilsæt hvedemel, lidt efter lidt, og ælt dejen godt sammen indtil dejen bliver smidig og ensartet. (jeg anbefaler at bruge en køkkenmaskine til at ælte dejen ordentligt igennem ved høj hastighed.)
- Kom folie og et viskestykke over skålen og lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i 1,5 time.
- Strø lidt mel på bordet og hæld dejen ud på bordet.
- Del dejen i fire lige store stykker, som rulles flade og formes efter ønske.
- Lad dem efterhæve imens ovnen varmer op.
- Tænd ovnen på 200c, varmluft.
- Smelt smørret, finthak persillen og hvidløgene. Rør det godt sammen.
- Pensl Naan brødene med smørret og kom dem i ovnen i ca. 10 min. indtil de er gyldne.
Prøvet denne opskrift?
Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk
Ifm. naan brød, står der, at brødet skal efterhæve mens oven varmer op. Er 8 min nok til at efterhæve? For længere er min ovn ikke om at varme op.
Skal lave butterchicken med naan brød til mine børns oldeforældre 🙂
På forhånd tak for dit svar