Varm chokolade

Naan brød med hvidløg – Nem opskrift på indiske fladbrød med hvidløg og persille

 

Naan (nan) brød er et indisk fladbrød som typisk er med klassisk smag, hvidløg eller ost.

Den her opskrift på naan er både nem og giver det skønneste, luftige fladbrød.  Når man først har prøvet at lave sine egne, hjemmelavede Naan brød, går man aldrig tilbage til købeversionen!

 

Antal: 4 stk. Tid: 2 timer

 

Ingredienser

  • 20 g. gær
  • 1,5 dl. Lunken vand
  • 1 dl. Mælk
  • 2 tsk. Salt
  • 2 tsk. sukker
  • 1 dl. Græsk yoghurt
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 æg
  • 500 g. hvedemel

 

  • 100 g. smør
  • 1 håndfuld persille
  • 5 fed hvidløg

 

Fremgangsmåde

  1. Opløs gæren i det lunkne vand. Rør herefter også salt og sukker i.
  2. Kom mælk, græsk yoghurt, olivenolie og æg i og rør det sammen.
  3. Tilsæt hvedemel, lidt efter lidt, og ælt dejen godt sammen indtil dejen bliver smidig og ensartet. (jeg anbefaler at bruge en køkkenmaskine til at ælte dejen ordentligt igennem ved høj hastighed.)
  4. Kom folie og et viskestykke over skålen og lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i 1,5 time.
  5. Strø lidt mel på bordet og hæld dejen ud på bordet.
  6. Del dejen i fire lige store stykker, som rulles flade og formes efter ønske.
  7. Lad dem efterhæve imens ovnen varmer op.
  8. Tænd ovnen på 200c, varmluft.
  9. Smelt smørret, finthak persillen og hvidløgene. Rør det godt sammen.
  10. Pensl Naan brødene med smørret og kom dem i ovnen i ca. 10 min. indtil de er gyldne.

 

 

Prøvet denne opskrift?

Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk

2 kommentarer

  • Nickie Smith Andersen

    Ifm. naan brød, står der, at brødet skal efterhæve mens oven varmer op. Er 8 min nok til at efterhæve? For længere er min ovn ikke om at varme op.
    Skal lave butterchicken med naan brød til mine børns oldeforældre 🙂
    På forhånd tak for dit svar

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • madogdessert.dk

      Hej Nickie,

      Ja 8 min. burde kunne gøre det (og ellers så giver du det bare 15 min. mere får mine aldrig selv) – det er jo egentlig hævet en del på forhånd, så det er bare lige for at give brødende det sidste luft inden de kommes i ovnen.

      Hvis du søger en opskrift på Butter Chicken har jeg lige lagt en op, som du kan tage et kig på. 🙂

      Jeg håber brødende hitter.

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Varm chokolade