Hummerbisque med jomfruhummerhaler og rødbedespirer

Kartoffelkroketter med røget bacon

 

Kartoffelkroketter er en herlig måde at spise kartoffel på – kartoffelkroketterne har nemlig det blødeste fyld, selvom de er knasende sprøde uden på.

 

I denne opskrift har jeg serveret dem med en trøffelmayonnaise og lidt karse på toppen men det behøves ikke – de kan sagtens spises uden eller med andet tilbehør til.

Røget bacon er med til at give kartoffelkroketterne en røget, saltet smag.

 

Prøv evt. også:

 

Antal: 8-10 stk. Tid: 20 min.

 

Ingredienser

  • 600 g. kartoffelmos
  • 250 g. røget bacon
  • 1 dl. Hvedemel
  • 1 æg
  • ½ dl. Mælk
  • 1 dl. Pankorasp
  • Fritureolie

Server evt. med trøffelmayonnaise og karse

Trøffelmayonnaise

  • 1 æg
  • 2 dl. Rapsolie
  • 2 tsk. Hvidvinseddike
  • 1 tsk. Dijonsennep
  • Salt
  • 2 tsk. Trøffelcreme eller friskrevet trøffel

 

Fremgangsmåde

  1. Steg baconen sprød på en pande og lad herefter baconen køle lidt af.
  2. Rør det sprøde bacon i kartoffelmosen og smag til med salt og friskkværnet peber.
  3. Rul kartoffelmos-blandingen til runde kugler.
  4. Pisk ægget luftigt med en gaffel, så æggehvide og æggeblomme er blandet sammen.
  5. Hav hvedemel i én skål, æg i en anden skål og pankorasp i en tredje skål.
  6. Rul hver kartoffelkroket først i hvedemel, så æg og til slut pankorasp.
  7. Varm olien op til 180 grader og fritér kartoffelkroketterne i ca. 4-5 min. indtil de er gyldne.

 

Trøffelmayonnaise

  1. Kom alle ingredienser i et stavblenderglas.
  2. Kom stavblenderen ned så den rammer bunden og start med at blende i bunden indtil mayonnaisen er begyndt at tykne. Dette tager ca. 10-20 sekunder.
  3. Begynd langsomt at føre staven op og ned. Fortsæt indtil du har fået en tyk og jævn mayonnaise.
  4. Smag til med salt og evt. dijonsennep

 

 

Prøvet denne opskrift?

Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hummerbisque med jomfruhummerhaler og rødbedespirer