Kartoffelkroketter med røget bacon

Kartoffelkroketter er en herlig måde at spise kartoffel på – kartoffelkroketterne har nemlig det blødeste fyld, selvom de er knasende sprøde uden på.
I denne opskrift har jeg serveret dem med en trøffelmayonnaise og lidt karse på toppen men det behøves ikke – de kan sagtens spises uden eller med andet tilbehør til.
Røget bacon er med til at give kartoffelkroketterne en røget, saltet smag.
Prøv evt. også:
Antal: 8-10 stk. Tid: 20 min.
Ingredienser
- 600 g. kartoffelmos
- 250 g. røget bacon
- 1 dl. Hvedemel
- 1 æg
- ½ dl. Mælk
- 1 dl. Pankorasp
- Fritureolie
Server evt. med trøffelmayonnaise og karse
Trøffelmayonnaise
- 1 æg
- 2 dl. Rapsolie
- 2 tsk. Hvidvinseddike
- 1 tsk. Dijonsennep
- Salt
- 2 tsk. Trøffelcreme eller friskrevet trøffel
Fremgangsmåde
- Steg baconen sprød på en pande og lad herefter baconen køle lidt af.
- Rør det sprøde bacon i kartoffelmosen og smag til med salt og friskkværnet peber.
- Rul kartoffelmos-blandingen til runde kugler.
- Pisk ægget luftigt med en gaffel, så æggehvide og æggeblomme er blandet sammen.
- Hav hvedemel i én skål, æg i en anden skål og pankorasp i en tredje skål.
- Rul hver kartoffelkroket først i hvedemel, så æg og til slut pankorasp.
- Varm olien op til 180 grader og fritér kartoffelkroketterne i ca. 4-5 min. indtil de er gyldne.
Trøffelmayonnaise
- Kom alle ingredienser i et stavblenderglas.
- Kom stavblenderen ned så den rammer bunden og start med at blende i bunden indtil mayonnaisen er begyndt at tykne. Dette tager ca. 10-20 sekunder.
- Begynd langsomt at føre staven op og ned. Fortsæt indtil du har fået en tyk og jævn mayonnaise.
- Smag til med salt og evt. dijonsennep
Prøvet denne opskrift?
Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk
Ingen kommentarer endnu