Granola, hjemmelavet

Opskrift på en nem, hjemmelavet granola.
Granola er en form for müsli med en masse lækre nødder, sødemiddel (i denne opskrift er det honning) og som bages i ovnen.
Granola er fantastisk topping til bl.a. skyr, yoghurt, ymer og tilmed salater og kan varieres med lige de nødder, som du kan lide og have i dine skuffer.
Antal: 1 stor portion Tid: 30 min.
Ingredienser
- 1 dl. Hasselnødder (85g.)
- 1 dl. Mandler (85g.)
- 1 dl. Græskarkerner (ca. 60 g.)
- 1 dl. Sesamfrø (ca. 50 g.)
- 1 dl. Rugkerner (ca. 75g)
- 3-4 spsk. honning
- 2 tsk. Kanel
- 1 tsk. Vaniljesukker (kan undlades)
Fremgangsmåde
- Opvarm ovnen til 175 C, alm. ovn.
- Hak hasselnødder og mandler groft.
- Smelt honningen på en pande sammen med kanel og vaniljesukker. Tag af varmen når honningen er smeltet.
- Kom de hakkede hasselnødder og mandler samt græskarkerner, sesamfrø og rugkerner ved.
- Rør rundt til det er godt fordelt.
- Beklæd en bradepande med bagepapir og fordel granolen på.
- Bag i ovnen i ca. 20 min. indtil det er ved at være sprødt. (det sætter sig yderligere, når det er kølet ned.)
- Tag ud og lad det køle helt ned.
Prøvet denne opskrift?
Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk
Ingen kommentarer endnu