Blomkålspizza med serranoskinke, pesto og parmesan

Blomkålspizza er en god erstatning til hjemmelavet pizza, når det både skal være nemt og sundt.
Bunden laves med blomkål, fuldkornshvedemel og mandelmel – det synes jeg selv, smager bedst – men skal den være glutenfri, så kan du sagtens erstatte fuldkornshvedemelet med udelukkende mandelmel.
Antal: 2 stk. Tid: 30 min.
Ingredienser
- 1 stort blomkål
- 2 æg
- 100 g. fuldkornshvedemel (kan erstattes af 50-100 g. ekstra mandelmel, hvis det skal være glutenfrit)
- 50 g. mandelmel
- 2 tsk. Oregano
- Salt
- Friskkværnet peber
Topping:
- Tomatsauce
- Mozzarella, frisk
- Serranoskinke
- Rucola
- Parmesanost
- Pesto
Fremgangsmåde
- Varm ovnen op til 200 C, varmluft.
- Rens blomkålen, fjern bladene og del det op i mindre buketter.
- Blend blomkålen til du har en fin og ensartet konsistens.
- Kom det blendede blómkål op i en skål og bland det sammen med fuldkornshvedemel, mandelmel, oregano, salt og peber.
- Saml dejen med æggene.
- Beklæd en bageplade med bagepapir.
- Kom halvdelen af blomkålsdejen derpå og form til en pizza. (gentag med den anden halvdel bagefter)
- Bag blomkålspizzaen i ovnen i ca. 15-20 min. indtil pizzabunden er gylden og sprød på toppen.
- Tag pizzaen ud, fordel tomatsaucen og mozzarella på punden, bag den i yderligere 5 min. indtil osten er smeltet.
- Kom herefter serranoskinke, rucola, parmesanost i flager og pesto på pizzaen og servér.
Prøvet denne opskrift?
Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk
Ingen kommentarer endnu