Bruchetta med friske tomater

Spaghetti med italienske kødboller i tomatsauce – Lady og vagabonden style

Italienske kødboller fyldte med krydderi og god smag – og en tomatsauce der tager dig hele vejen til Italien..

 

Antal: 2 pers. Tid:  1 time

 

Ingredienser

Italienske kødboller

  • 400 g. hk. Svinekød
  • 8 g. salt
  • 1 æg
  • 2 hvidløg
  • 1 løg
  • 1 spsk. hk. Rosmarin
  • 1 spsk. hk. Oregano
  • 4 spsk. parmesanost, fintrevet

Tomatsauce

  • 1 løg
  • 3 hvidløg
  • 3 spsk. olivenolie
  • 2 ds. Hakkede tomater
  • 1 tsk. Sukker
  • 3 laurbærblade
  • 2 tsk. Salt
  • 1 håndfuld basilikum, finthakket

 

  • 200 g. Spaghetti
  • Frisk parmesan
  • frisk basilikum

Fremgangsmåde

Italienske kødboller

  1. Rør fars og salt i en skål eller røremaskine og rør farsen sej. Det tager ca. 7-8 min.
  2. Imens farsen røres sej, finhakkes løg og hvidløg.
  3. Tilsæt de resterende ingredienser til farsen og rør det godt sammen.
  4. Stil farsen på køl i mindst 30 min. – gerne natten over.

Tomatsauce

  1. Hak løget fint og hvidløg fint.
  2. Opvarm en pande ved middelvarme med olivenolien og steg løg og hvidløg i et par min. indtil løgene har fået en blank farve.
  3. Kom resten af ingredienserne ned til løgene og lad det simre, under låg i 30 min.
  4. Form farsen til små, runde kødboller og brun dem herefter på en pande med lidt olivenolie.
  5. Når der er 10 min. tilbage af tomatsaucen, kommes de brunede kødboller ned i saucen.
  6. Kog spaghetti efter posens anvisning.
  7. Når det hele er færdigt, vendes spaghettien i tomatsauce med kødbollerne.
  8. Anret evt. med lidt friskrevet parmesan og basilikum på toppen.

 

Tip til formning af kødbollerne!

For at forme nogle pæne kødboller, bruger jeg altid et glas vand og en ske, som jeg dypper i vandet (og lige kører på indersiden af min hånd), så tager jeg en lille skefuld fars og bruger skeen til at forme kødbollen, i hånden. Det er altid nemmest med en våd hånd.

 

 

Prøvet denne opskrift?

Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk

 

 

2 kommentarer

  • jannie jørgensen

    Kan man bruge tørret rosemarin og oregano i stedet? og hvor meget tænker du der

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • madogdessert.dk

      Hej Jannie,

      Du kan sagtens bruge tørrede krydderurter istedet for friske. Jeg vil anbefale at du bruger ca. 1-1,5 tsk. af hver, da smagen i tørre krydderurter kan være mere koncentreret og bitter 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bruchetta med friske tomater