Vegetar burger med linsebøffer – vegetarbøffer af grønne linser, sød kartoffel og champignon

En nem og lækker vegetarisk ret med linsebøffer.
Selvom det ligner kød, så lad dig ikke snyde – bøfferne består nemlig overhovedet ikke af kød. Niks, i stedet kan du glæde dig over at indtage en masse grøntsager.
Du kan spise vegetarbøfferne/linsebøfferne som de er, med en lækker salat til eller som jeg har gjort her, hvor jeg har kommet linsebøfferne i en burger. Fyld bestemmer du helt selv – mit bud på lækkert fyld står i opskriften.
Server evt. med hjemmelavet chilimayonnaise. Chilimayonnaise er dog ikke vegetarisk men smager himmelsk og tager under 2 minutter at lave. Se opskrift på hjemmelavet chilimayonnaise her.
Antal: 4 pers. Tid: 50 min.
Ingredienser
- 250 g. grønne linser
- 1 Grøntsagsbouillon
- 2 skalotteløg
- 3 hvidløg
- 150 g. champignon
- 200 g. sød kartoffel
- Salt
- Friskkværnet peber
- 75 g. havregryn (2 dl.)
- 90 g. hvedemel (2 dl.)
- Olie til stegning
Burgerfyld
- Burgerboller
- Salat
- Chilimayonnaise
- Gulerodsstrimler
- Agurkeskiver
- Rødbedespirer
Fremgangsmåde
- Kog linserne efter posens anvisning sammen med Grøntsagsbouillon.
- Pil og hak skalotteløg og hvidløg.
- Rens champignon og skær i mindre stykker.
- Skræl den søde kartoffel og skær i mindre stykker.
- Kom løg, hvidløg, champignon og sød kartoffel i en blender og blend til en ensartet masse.
- Hæld vandet fra linserne og tilsæt herefter linserne til farsen. Blend kort, så linserne bliver en del af farsen, men uden at være blendet helt ud.
- Kom farsen i en skål og rør havregryn og mel i farsen.
- Smag farsen til med salt og peber.
- Varm olie op på en pande.
- Form linsebøfferne og steg dem sprøde på en pande. De skal have ca. 5 min på hver side.
- Krydr med salt og friskkværnet peber.
- Lun bollerne i en forvarmet ovn og kom dit yndlings fyld i burgeren.
Prøvet denne opskrift?
Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk
Ingen kommentarer endnu