Hakkebøffer i fad

Hakkebøffer i fad er en nytænkning af den klassiske ret mørbrad i fad – hakkebøffer i en cremet tomatsauce og godt med fyld af bl.a. champignon og bacon.
Hakkebøffer i fad er en nem og hurtig aftensmads ret, som herhjemme, hurtigt, kom højt på favorit-listen.
Antal: 4 pers. Tid: 35 min.
Ingredienser
- 800 g. hk. Oksekød
- 200 g. bacon
- 3 hvidløg
- 2 skalotteløg
- 200 g. champignon
- 2 spsk. Paprika
- 2 røde peberfrugter
- 2 spsk. tomatpasta
- 10 kviste timian, finthakket (eller 2 spsk. tørret timian)
- 5 dl. Piskefløde
- 1 ds. Hk. Tomater
- Salt
- Friskkværnet peber
- Persille (valgfrit)
Fremgangsmåde
- Form hakkebøfferne til 6 bøffer, drys med salt og friskkværnet peber og brun dem herefter på en varm pande med lidt olie.
- Kom hakkebøfferne i et fad.
- Steg baconen sprød på samme pande, som du har stegt hakkebøfferne på.
- Når baconen er sprødt tages denne af panden – men lad al fedtet blive på.
- Skær champignon i både og de røde peberfrugter i strimler. Stil til side.
- Hak hvidløg og skalotteløg fint. Kom de hakkede hvidløg og skalotteløg på panden og svits dem i 1-2 minutter, indtil løgene er klare.
- Kom champignon og peberfrugter på panden og svits i yderligere 1-2 min.
- Tilsæt tomatpasta, paprika og finthakket timian og svits yderligere et par minutter.
- Tilføj piskefløde og hakkede tomater. Kog op under omrøring indtil saucen tykner en lille smule.
- Smag til med salt og peber.
- Hæld saucen over hakkebøfferne, dernæst bacon. (Gem evt. lidt bacon til servering.)
- Tilbered retten videre i ovnen ved 200 c. varmluft i ca. 20-25 min. (afhængig af hvor tykke du har gjort dine hakkebøffer)
- Server evt. med sprødt bacon og persille.
Tip!
Server evt. med ris, blomkålsris, kartoffelmos eller blot en god salat
Prøvet denne opskrift?
Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk
Hej…
Har du et forslag til hvad man kan bytte champignonrene ud med?
Men ellers tak for nogle lækre opskrifter.