Scones med chokolade
Scones kommer oprindeligt fra skotland men har i mange, mange år ogsså været en populær spise i danmark.
Scones laves på bl.a. kærnemælk samt bagepulver og indeholder derfor ingen gær.
Antal: 16-18 stk. Tid: 20 min.
Ingredienser
- 400 g. hvedemel
- 50 g. sukker
- 2 tsk. Bagepulver
- ½ tsk. Salt
- 75 g. smør i tern, koldt
- 1 æg (+ 1 æg til pensling)
- 2,5 dl. kærnemælk
- 100 g. mørk chokolade (jeg plejer at bruge chokolade knapper på 54,5 %)
Fremgangsmåde
- Opvarm ovnen til 200 grader, varmluft.
- Rør hvedemel, sukker, bagepulver og salt sammen i en skål.
- Kom det kolde smør i og smuldrer det sammen, så det ligner brødkrummer.
- Tilsæt ét æg samt kærnemælk og bland det hele godt sammen
- Hak chokoladen (medmindre du bruger knapper) og vend i dejen.
- Drys lidt mel ud på et bord og rul dejen ud med en tykkelse på ca. 1,5 cm.
- Udstik scones med en rund udstikker på ca. 6 cm. I diameter. Fortsæt til du ikke har mere dej.
- Placer dine scones på en bageplade, beklædt med bagepapir.
- Pisk ét æg og ca. 1-2 spsk. vand sammen og pensl bollerne.
- Bag i ovnen i 11-13 min.
Prøvet denne opskrift?
Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk
Ingen kommentarer endnu