Fyldte chokolader med Ruby chokolade og fyld af hindbærtrøffel

Scones med chokolade

Scones kommer oprindeligt fra skotland men har i mange, mange år ogsså været en populær spise i danmark.

Scones laves på bl.a. kærnemælk samt bagepulver og indeholder derfor ingen gær.

 

Antal: 16-18 stk. Tid: 20 min.

 

Ingredienser

  • 400 g. hvedemel
  • 50 g. sukker
  • 2 tsk. Bagepulver
  • ½ tsk. Salt
  • 75 g. smør i tern, koldt
  • 1 æg (+ 1 æg til pensling)
  • 2,5 dl. kærnemælk
  • 100 g. mørk chokolade (jeg plejer at bruge chokolade knapper på 54,5 %)

 

Fremgangsmåde

  1. Opvarm ovnen til 200 grader, varmluft.
  2. Rør hvedemel, sukker, bagepulver og salt sammen i en skål.
  3. Kom det kolde smør i og smuldrer det sammen, så det ligner brødkrummer.
  4. Tilsæt ét æg samt kærnemælk og bland det hele godt sammen
  5. Hak chokoladen (medmindre du bruger knapper) og vend i dejen.
  6. Drys lidt mel ud på et bord og rul dejen ud med en tykkelse på ca. 1,5 cm.
  7. Udstik scones med en rund udstikker på ca. 6 cm. I diameter. Fortsæt til du ikke har mere dej.
  8. Placer dine scones på en bageplade, beklædt med bagepapir.
  9. Pisk ét æg og ca. 1-2 spsk. vand sammen og pensl bollerne.
  10. Bag i ovnen i 11-13 min.

 

 

Prøvet denne opskrift?

Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fyldte chokolader med Ruby chokolade og fyld af hindbærtrøffel