Pastasalat med varmrøget laks, vendt i citrondressing

Flammkuchen / Tarte Flambée – Tynd pizzabund med rødløg og bacon

 

Flammkuchen (eller tarte flambée) er en tysk/fransk specialitet, som er en hvid pizza med bacon og løg og kan både serveres som en lille snack, forret eller hovedret – alt efter humør og lyst.

 

En af grundene til at jeg er specielt vild med Flammkuchen er, at det er en ultra sprød pizzadej som ikke kræver gær – og dermed heller ikke skal hæve. Du kan derfor have pizza klar på 30 min – Dét er jeg fan af!

Er du derimod på udkig efter anderledes pizzaer, så prøve mine tyrkiske pideer med enten oksekød (klik her) eller mit nordiske twist – kartoffel (klik her).

 

 

Flammkuchen/ Tarte Flambee er min personlige favorit og go-to pizza, når det skal være ekstra nemt og maden skal være færdig i en fart.

 

Antal: 4 pers. (2 pizzaer) Tid: 30 min.

 

Ingredienser

  • 200 g. tipo 00 (kan erstattes af hvedemel)
  • 150 g. hvedemel
  • 2 tsk. Bagepulver
  • 1 tsk. Salt
  • 2 dl. vand
  • 2 spsk. olivenolie

Topping

  • 2 dl. creme fraiche
  • 1 æggeblomme
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • Muskatnød
  • 150 g. bacon i tern
  • 2 rødløg
  • Timian, frisk

 

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen til 250 grader, varmluft (eller grillen til 300 grader) og hav gerne en pizzasten, bagestål eller lignende i ovnen.
  2. Rør de to slags mel sammen med bagepulver og salt.
  3. I en anden skål røres vand og olivenolie sammen, rør melet i, lidt ad gangen og ælt herefter dejen godt igennem, indtil dejen har sluppet kanterne og er blevet til en jævn dej.
  4. Drys lidt mel på bordet, del dejen i to og rul hver klump ud til en tynd pizzabund.
  5. Kom pizzabundende på bagepapir.
  6. Rør creme fraiche sammen med æggeblommen, fintreven muskatnød, salt og friskkværnet peber. Fordel creme fraiche blandingen på de to pizzabunde.
  7. Skær rødløg i tynde.
  8. Fordel rødløg og bacon på de to pizzaer.
  9. Bag én pizza ad gangen. I ovnen skal de have omtrent 13-15 min. På grillen skal de ikke have meget mere end 10 minutter – husk at hold øje med dem løbende, da tilberednings tiden kan variere.
  10. Drys evt. med frisk timian inden servering.

 

 

Prøvet denne opskrift?

Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pastasalat med varmrøget laks, vendt i citrondressing