Sommersalat med friske ærter, radiser og mynte.

Svinemørbrad i fad – klassisk opskrift på svinemørbrad i tomatsauce

 

Svinemørbrad i fad er en klassiker i de fleste hjem – Opskriften byder på mør svinemørbrad, i en cremet tomatsauce og fyldt godt op med bl.a. bacon, champignon og cocktailpølser.

Man kan sagtens udskifte noget af fyldet eller bare tilføje grøntsager som bl.a. rød peberfrugt.

Er du vild med mørbrad i fad? Så vil jeg klart anbefale dig også at prøve min opskrift på hakkebøffer i fad som på få uger fløj direkte op på toppen af favoritlisten. (klik her for at komme til opskriften)

 

Antal: 4 pers. Tid: 40 min.

 

Ingredienser

  • 1 svinemørbrad
  • 2 skalotteløg
  • 3 fed hvidløg
  • 250 g. bacon i tern
  • 250 g. champignon
  • 200 g. cocktailpølser
  • 5 dl. piskefløde
  • 1 ds. Hakkede tomater
  • 1 spsk. paprika
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • lidt sukker
  • Persille
  • Smør til stegning

 

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader, varmluft.
  2. Steg bacontern (næsten) sprøde på en stor pande – husk at de tilberedes videre i ovnen, så stop gerne et par minutter før, du normalt ville stoppe. Stil bacon til side – gem fedtet på panden!
  3. Afpuds svinemørbraden. Skær svinemørbraden i skiver på ca. 1,5-2 cm. Tykkelse, bank dem let med en kødhammer eller håndflade og krydr med salt og peber.
  4. Brun svinemørbradbøfferne i lidt smør, på samme pande som du stegte bacon på, ved middel-høj varme, indtil de er blevet gyldne. Kom mørbradstykkerne i et fad.
  5. Hak skalotteløg og hvidløg fint. Skær champignon i både.
  6. Svits skalotteløg og hvidløg på panden i et minuts tid. Tilsæt champignon og svits yderligere 2-3 minutter, indtil champignonerne er blevet gyldne.
  7. Hæld det hele over mørbradbøfferne. Hæld også cocktailpølser og den stegte bacon over.
  8. Kom piskefløde, hakkede tomater og paprika på panden og kog op, under omrøring. Smag til med sukker, salt og peber.
  9. Når saucen er begyndt at tykne lidt, hældes den over mørbradbøfferne og resten af fyldet i fadet og steges videre i ovnen i ca. 20 min.
  10. ved servering, drys med finthakket persille.

 

Prøvet denne opskrift?

Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sommersalat med friske ærter, radiser og mynte.