Grøn kartoffelsalat med chimichurri, ærter og pinjekerner

Opskrift på nem kartoffelsalat med chimichurri, som er en argentisk krydderurtesauce, ærter og pinjekerner.
Perfekt som tilbehør i bl.a. grill sæsonen.
Antal: 4 pers. Tid: 1 time.
Ingredienser
Kartoffelsalat
- 1 kg. Kartofler
- 250 g. frosne ærter
- 35 g. pinjekerner
- 1 bundt dild
Chimichurri
- 1 bundt persille
- 1 bundt oregano
- 3 fed hvidløg
- 1 skalotteløg
- ½-1 rød chili (afhænger af styrke på chili og hvor stærk du ønsker den. Er du en rigtig chiliklaus-type, så kan du godt give den lidt ekstra)
- 1,5 dl. olivenolie
- 2 tsk. Hvidvinseddike
- Salt
Fremgangsmåde
Chimichurri
Info: hak med en kniv eller brug en foodprocessor – bare vær obs på, at det ikke skal være helt blendet men mere have konsistens som en grov pesto.
- Hak hvidløg og skalotteløg fint. Kom op i en skål.
- Skyld og hak persille og oregano og kom ved.
- Hak chilien og rør den sammen med resten. (hvis du ikke er til så stærk mad, så tag lidt ad gangen.)
- Rør ovenstående sammen med olivenolie og hvidvins eddike. Smag til med salt. Stil på køl indtil resten er klart.
- Rens kartoflerne og kog dem al dente i letsaltet vand. Hæld herefter vandet fra kartoflerne og lad dem køle lidt af.
- Rist pinjekernerne gyldne på en tør pande.
- Hak dilden fint.
- Vend de afkølede kartoflerne med chimichurrien, ærterne, pinjekernerne og dilden. Klar til servering.
Prøvet denne opskrift?
Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk
Ingen kommentarer endnu