Kold bearnaise dressing

Hot asiatisk hønsesuppe med dumplings

 

Velsmagende asiatisk hønsesuppe med hjemmelavede dumplings af svinekød.

Dumplings er en form for dampede forårsruller, som er en asiatisk delikatesse. Vi spiser ofte dumplings som en forret (og levede nærmest af dem da vi var i Kina) men de fungerer også super godt i supper.

Vi spiser denne suppe med dumplings som hovedret men skalere du opskriften halvt ned, ville den også sagtens kunne gå som en let forret i stedet.

 

Suppen er moderat stærk, så hvis du ikke er til stærk suppe, så vent med at komme chilien i, før der er 5 min. tilbage af kogetiden.

 

Antal: 4 pers. Tid: 1 time

 

Ingredienser

Suppe

  • 2 l. hønsefond
  • 2 spsk. sesamolie
  • 3-4 spsk. fiskesauce
  • 1 spsk. soya
  • ½-1 rød chili (afhængig af styrke)
  • 150 g. enokii svampe
  • 1 bundt forårsløg

Dampede dumplings

  • 250 g. hvedemel
  • 1,5 dl. vand
  • Lidt salt

 

  • 300 g. hakket svinekød
  • 50 g. hvidkål
  • 3 fed hvidløg
  • ½ spsk. ingefær
  • 2 stængler forårsløg
  • 2 spsk. sesamolie
  • 1 spsk. fiskesauce
  • 1 spsk. soya

 

 

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave dumplings farsen. Snit hvidkålen. hak hvidløg, ingefær og forårsløg fint.
  2. Rør alle ingredienserne sammen til dumplings farsen og lad den herefter trække i 30 min.
  3. Kom mel og salt i en skål. Tilsæt vand og bland det godt sammen indtil dejen bliver fast og lind. Lad trække indtil farsen er klar.
  4. Imens laves suppen – Kom hønsefond, sesamolie, fiskesauce, soya og chili i tynde skiver(obs – er du ikke til stærk mad, så vent med at komme chili i, til du kommer svampene i, så du bedre kan kontrollere styrken), i en gryde og kog det igennem i ca. 30 min.
  5. Rens svampene og kog dem med i de sidste 5 min. Smag til med evt. mere fiskesauce, sesamolie og soya.
  6. Rul dejen til dine dumplings meget tyndt ud og udstik dem til runde dejplader på ca. 6-8 mm.
  7. Kom 1 stor tsk. Fars på midten af hver dejplade. Fold kanterne op, så den danner en halvcirklen og pres dem godt sammen. Sno kanten lidt ind over den ene side (se evt. hvordan de er foldet i billederne ovenover.) så de er lukket helt af.
  8. Kog vand og placer dine dumplings i dampindsatsen, som er beklædt med et stykke bagepapir med små huller (prik evt. med en gaffel, tandstik eller lignende.)
  9. Damp dumplings i 6 min.
  10. Kom dumplings i skålene, hæld den varme suppe over og drys med finthakket forårsløg.

 

 

Prøvet denne opskrift?

Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kold bearnaise dressing