Jordbærcrumble med hvid chokolade – opskrift på crumble med jordbær og hvid chokolade

Sommerens desset – det bliver det i hvert fald herhjemme!
Jordbærcrumble er en enormt nem dessert og opskriften tager hverken lang tid eller kræver mange ingredienser. (den hvide chokolade kan endda undværes – men hvem vil dog undvære chokolade?)
Jo sødere jordbærrene er, jo mindre sukker behøver du, så vurder evt. selv om det er meget søde jordbær du har – i opskriften er der taget højde for klassiske, søde spanske jordbær (dvs. en lille tand mindre søde end danske jordbær)
Server denne lette dessert/kage en varm forårs- eller sommerdag med enten letpisket fløde eller vaniljeis – det smager forfærdeligt godt.
Antal: 4 pers. Tid: 30 min.
Ingredienser
- 450 g. jordbær
- 2 spsk. sukker
- ½ vaniljestang
- 1 spsk. maizena
- Lidt smør til at smøre fadet
Crumble
- 100 g. havregryn
- 100 g. sukker
- 50 g. hvedemel
- 100 g. smør i tern, koldt
- 50 g. hvid chokolade
Eksempel på topping
- Letpisket fløde
- Vaniljeis
Fremgangsmåde
- Opvarm ovnen til 200 grader, alm. ovn
- Rens jordbærrene og skær dem i kvarte (er de meget små, så nøjes med at skære dem i halve)
- Rør sukker og kornene fra vaniljestangen sammen med maizena. Vend jordbærrene heri.
- Smør et fad med smør og fordel jordbærrene heri.
- Rør havregryn, sukker, hvedemel og koldt smør sammen til en crumble.
- Hak den hvide chokolade og vend den i din crumblemasse.
- Fordel/Drys crumblen ud over jordbærrene.
- Bag i ovnen i 20 min.
Prøvet denne opskrift?
Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk
Vil du gerne holdes opdateret når jeg udgiver nye opskrifter, så kan du finde mig på følgende portaler:
Kan man bruge frosne jordbær?