Jordbærcrumble med hvid chokolade – opskrift på crumble med jordbær og hvid chokolade

Kartofler med ramsløgspesto

Ramsløg er naturens svar på hvidløg – også kaldet vilde hvidløg og er en grøn urt som har en kraftig duft og smag af hvidløg – derudover er ramsløg også fyldt med vitaminer.

Jeg plukker selv mine ramsløg i skoven men jeg har også set ramsløg i velassorterede supermarkeder – når de er i sæson, vel og mærke.

Pga. ramsløgens kraftige hvidløgssmag, egner den sig perfekt i en pesto – og er en fantastisk kombination til kartofler.

Kartofler med ramsløgspesto er bl.a. super som tilbehør til et godt stykke kød, pølser eller andet grillmad.

 

Antal: 4 pers. Tid: 20 min.

 

Ingredienser

  • 1 kg. Nye kartofler
  • Salt
  • Friskkværnet peber

Ramsløgspesto

  • 50 g. ramsløg
  • 50 g. parmesan
  • 40 g. pinjekerner
  • 1,5-2 dl. olivenolie
  • 1 citron, saften fra
  • ½ tsk. Salt

 

Fremgangsmåde

  1. Kog kartofler i letsaltet vand i ca. 15 min. indtil de er al dente og køl dem lidt ned.
  2. Rist pinjekernerne på en tør pande.
  3. Blend de ristede pinjekerner og de resterende ingredienserne sammen til ramsløgspestoen. Smag til med salt og evt. peber.
  4. Vend kartoflerne sammen med ramsløgspestoen og smag til med salt og friskkværnet peber.

 

Prøvet denne opskrift?

Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk

 

Vil du gerne holdes opdateret når jeg udgiver nye opskrifter, så kan du finde mig på følgende portaler:

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jordbærcrumble med hvid chokolade – opskrift på crumble med jordbær og hvid chokolade