Kartofler med ramsløgspesto

Ramsløg er naturens svar på hvidløg – også kaldet vilde hvidløg og er en grøn urt som har en kraftig duft og smag af hvidløg – derudover er ramsløg også fyldt med vitaminer.
Jeg plukker selv mine ramsløg i skoven men jeg har også set ramsløg i velassorterede supermarkeder – når de er i sæson, vel og mærke.
Pga. ramsløgens kraftige hvidløgssmag, egner den sig perfekt i en pesto – og er en fantastisk kombination til kartofler.
Kartofler med ramsløgspesto er bl.a. super som tilbehør til et godt stykke kød, pølser eller andet grillmad.
Antal: 4 pers. Tid: 20 min.
Ingredienser
- 1 kg. Nye kartofler
- Salt
- Friskkværnet peber
Ramsløgspesto
- 50 g. ramsløg
- 50 g. parmesan
- 40 g. pinjekerner
- 1,5-2 dl. olivenolie
- 1 citron, saften fra
- ½ tsk. Salt
Fremgangsmåde
- Kog kartofler i letsaltet vand i ca. 15 min. indtil de er al dente og køl dem lidt ned.
- Rist pinjekernerne på en tør pande.
- Blend de ristede pinjekerner og de resterende ingredienserne sammen til ramsløgspestoen. Smag til med salt og evt. peber.
- Vend kartoflerne sammen med ramsløgspestoen og smag til med salt og friskkværnet peber.
Prøvet denne opskrift?
Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk
Vil du gerne holdes opdateret når jeg udgiver nye opskrifter, så kan du finde mig på følgende portaler:
Ingen kommentarer endnu