Vaniljeis med hjemmelavet ymerdrys og jordbær – nem sommerdessert

Sprøde rugbrødshapsere med hønsesalat

Hønsesalat anrettet på sprødt rugbrød (rugbrødschips kan også bruges) er en fantastisk hapser/snack til bl.a. påskefrokosten, julefrokosten eller bare en lørdag aften på terrassen med et glas vin (eller hvad man nu drikker).

Super nem opskrift og hvis bare kyllingen er kogt, så har du snacks klar på ingen tid.

Jeg laver gerne hønsesalat hapserne når jeg har kogt kylling tilbage – evt. hvis jeg laver tarteletter (høns i asparges) eller mine butterdejspakker med cremet kylling og bacon.

Er du vild med hønsesalat vil jeg også anbefale dig at tage et kig på denne opskrift på hønsesalat i croissanter – den kan helt sikkert et eller andet.

Antal: 4 pers. Tid: 30 min.

Ingredienser

  • 8 rugbrødsskiver
  • 125 g. bacon
  • 2 kyllingebrystfileter, kogte og skåret i tern eller strimler (eller kogt kyllingekød fra ca. 1 kylling)
  • 100 g. brun champignon
  • 1 ds. Aspargessnitter
  • 1 dl. creme fraiche
  • 1 dl. mayonnaise
  • 1-2 tsk. Dijonsennep
  • ½ tsk. karry
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • Olivenolie
  • Persille (valgfrit)

 

Fremgangsmåde

  1. Opvarm ovnen til 200 grader, varmluft.
  2. Skær eller udstik (jeg brugte en rund udstikker på 6 cm. Lavede en crumble ud af det resterende rugbrød) rugbrødenesskiverne, så du har min. 8 – du kan også lave dem endnu mindre og skære hver skive i 4 stykker.
  3. Pensl rugbrødsstykkerne med olivenolie og lidt salt. Bag dem sprøde i ovnen i ca. 8-10 min. (hold øje med dem, de skal kun lige blive sprøde). Lad dem køle lidt af.
  4. Steg bacon sprødt på en pande.
  5. Skær champignon i både.
  6. Kom lidt olivenolie på samme pande som du har stegt din bacon på og svits champignonerne, indtil de er gyldne og sprøde.
  7. Rør creme fraiche, mayonnaise, dijonsennep og karry sammen. Smag til med salt og peber.
  8. Kom kylling, de stegte champignoner og aspargessnitterne i en skål og vend dressingen i, indtil det er blandet helt sammen.
  9. Anret hønsesalaten på de sprøde rugbrødsskiver og med lidt bacon på toppen. Drys evt. finthakket persille ud over hapserne.

 

Prøvet denne opskrift?

Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk

 

Vil du gerne holdes opdateret når jeg udgiver nye opskrifter, så kan du finde mig på følgende portaler:

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vaniljeis med hjemmelavet ymerdrys og jordbær – nem sommerdessert