Pariserbøf

Sprød pizza med kartoffel og stenbiderrogn

Jeg er selv svært begejstret for friske stenbiderrogn og pizza, så en kombination af disse måtte jeg afprøve!

Jeg har brugt opskriften på den sprøde pizzabund, som jeg også bruger når jeg laver flammkuchen (tysk/fransk pizza), tilføjet kartofler i skiver og derefter frisk stenbiderrogn, creme fraiche og rødløg.

 

Er du på udkig efter den perfekte opskrift på en appetizer/snack eller forret som du kan servere for dine gæster og evt. til et godt glas bobler, så har du fundet opskriften her. Den er i hvert fald et kæmpe hit blandt vores gæster.

 

Antal: 4 pers. (2 pizzaer) Tid: 30 min.

Ingredienser

Sprød pizzabund

  • 200 g. tipo 00 (kan erstattes af hvedemel)
  • 150 g. hvedemel
  • 2 tsk. Bagepulver
  • 1 tsk. Salt
  • 2 dl. vand
  • 2 spsk. olivenolie

Topping

  • 4 dl. creme fraiche
  • 1 æggeblomme
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • Muskatnød
  • 200 g. kartofler
  • Olivenolie
  • 200 g. stenbiderrogn
  • 1 rødløg
  • Evt. dild

 

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen til 250 grader, varmluft (eller grillen til 300 grader) og hav gerne en pizzasten, bagestål eller lignende i ovnen.
  2. Rør de to slags mel sammen med bagepulver og salt.
  3. I en anden skål røres vand og olivenolie sammen, rør melet i, lidt ad gangen og ælt herefter dejen godt igennem, indtil dejen har sluppet kanterne og er blevet til en jævn dej.
  4. Drys lidt mel på bordet, del dejen i to og rul hver klump ud til en tynd pizzabund.
  5. Kom pizzabundende på bagepapir.
  6. Rør 2 dl. Creme fraiche (altså halvdelen af creme fraichen) sammen med æggeblommen, fintreven muskatnød, salt og friskkværnet peber. Fordel creme fraiche blandingen på de to pizzabunde.
  7. Skær kartoflerne i tynde skiver og pensl med lidt olivenolie.
  8. Bag én pizza ad gangen. I ovnen skal de have omtrent 13-15 min. På grillen skal de ikke have meget mere end 10 minutter – husk at hold øje med dem løbende, da tilberedningstiden kan variere. Pizzaerne er færdige når kartoflerne er sprøde og pizzaen har fået en pæn, gylden farve.
  9. Anret med creme fraiche, friske stenbiderrogn og fintskåret rødløg. Pynt evt. med dild

 

Tip!

Er du til sprøde pizzabunde, så prøv den tysk/franske pizzaspecialitet flammkuchen/tarte flambee, som du kan finde opskriften på lige her.

 

Prøvet denne opskrift?

Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk

 

Vil du gerne holdes opdateret når jeg udgiver nye opskrifter, så kan du finde mig på følgende portaler:

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pariserbøf