Rugbrøds- og kokos müsli

Rabarberkage med nøddebund og frisk frugt

Kage med rabarbermousse og nøddebund

Imponer dine gæster eller kollegaer med denne fine, forholdsvis nemme forårs-/sommerkage.

Denne rabarberkage med nøddebund ser måske ud til at kræve lidt men den er forholdvis ligetil.

 

Dette var første gang jeg lavede et chokoladebånd – så kan jeg, så kan du også. Og hvis du alligevel ikke vil rode dig ud i det, så kan chokoladebåndet nu også undlades og kagen vil stadig blive smuk.

 

Antal: 8 pers. Tid: 5-6 timer

Ingredienser

Nøddebund

  • 150 g. digestive kiks
  • 100 g. hasselnødder
  • 2 æggehvider (ca. 70 g.)
  • 150 g. sukker
  • 1 tsk. Vaniljesukker
  • ½ tsk. Bagepulver
  • ½ tsk. Salt

Rabarbermousse

  • 600 g. rabarber
  • 200 g. sukker
  • ½ dl. vand
  • 6 blad husblas
  • 3 dl. fløde

Chokoaldebånd

200 g. hvid chokolade

 

Pynt efter lyst. F.eks.: jordbær, hindbær, biblomst, hyldeblomst osv.

 

Fremgangsmåde

Nøddebund

  1. Tænd ovnen på 175 grader, varmluft.
  2. Rist nødderne ved medium varme på en pande, indtil de bliver gyldne.
  3. Kom de ristede hasselnødder over i et klæde og gnub dem, så skallen falder af.
  4. Blend hasselnødder og digestive kiks fint.
  5. Pisk æggehviderne stive.
  6. Rør de piskede æggehvider, sukker, vaniljesukker, bagepulver, salt og nødde-/kikseblandingen godt sammen.
  7. Beklæd en springform med bagepapir og fordel nøddemassen herpå.
  8. Bag bunden i ca. 15 min. indtil den er gylden. Lad nøddebunden køle helt ned efterfølgende.
  9. Når bunden er kølet ned, frigøres den fra springformen og anrettes på den tallerken/fad, som kagen skal serveres på. For springformen med kageplast og placer springformen rundt om nøddebunden igen.

Rabarbermousse

  1. Rens rabarberne og skær dem i mindre stykker.
  2. Læg husblas i blød i koldt vand i 20 min.
  3. Kom rabarber, sukker og vand i en gryde og kog rabarberne helt møre. Det tager ca. 15 min.
  4. Blend rabarberne fint. Vrid husblassen fri for vand, kom det ned til rabarberne og fortsæt med at blende i et par minutter, indtil du har en hel jævn og silkeglat konsistens.
  5. Lad rabarbermassen køle lidt af.
  6. Pisk fløden til et let skum og vend rabarbermassen heri.
  7. Hæld moussen over bunden og stil på køl, så den kan sætte sig, i mindst 4 timer.
  8. Når kagen har sat sig, fjernes springformen og kageplasten.

Chokoladebånd

  1. Tag et nyt stykke kageplast på længde med diameteren rundt om kagen og læg det ud på bordet.
  2. Hak chokoladen fint. Smelt 2/3 af chokoladen over vandbad. Hæld det smeltede chokolade over det resterende, hakkede chokolade og rør det sammen indtil al chokoladen er smeltet.
  3. Hæld den smeltede chokolade ned på kageplasten og fordel med en spartel eller lignende. Lad det tørrer lidt ind i 1-2 minutter (det skal stadig være blødt) og kom det herefter forsigtigt rundt om kagen. Press det forsigtigt ind, så det sidder godt fast til kagen.
  4. Stil på køl indtil chokoladen er stivnet. Tag herefter kageplasten af, pynt kagen og server.

 

Prøvet denne opskrift?

Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk

 

Vil du gerne holdes opdateret når jeg udgiver nye opskrifter, så kan du finde mig på følgende portaler:

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rugbrøds- og kokos müsli