Rabarberkage med nøddebund og frisk frugt

Kage med rabarbermousse og nøddebund
Imponer dine gæster eller kollegaer med denne fine, forholdsvis nemme forårs-/sommerkage.
Denne rabarberkage med nøddebund ser måske ud til at kræve lidt men den er forholdvis ligetil.
Dette var første gang jeg lavede et chokoladebånd – så kan jeg, så kan du også. Og hvis du alligevel ikke vil rode dig ud i det, så kan chokoladebåndet nu også undlades og kagen vil stadig blive smuk.
Antal: 8 pers. Tid: 5-6 timer
Ingredienser
Nøddebund
- 150 g. digestive kiks
- 100 g. hasselnødder
- 2 æggehvider (ca. 70 g.)
- 150 g. sukker
- 1 tsk. Vaniljesukker
- ½ tsk. Bagepulver
- ½ tsk. Salt
Rabarbermousse
- 600 g. rabarber
- 200 g. sukker
- ½ dl. vand
- 6 blad husblas
- 3 dl. fløde
Chokoaldebånd
200 g. hvid chokolade
Pynt efter lyst. F.eks.: jordbær, hindbær, biblomst, hyldeblomst osv.
Fremgangsmåde
Nøddebund
- Tænd ovnen på 175 grader, varmluft.
- Rist nødderne ved medium varme på en pande, indtil de bliver gyldne.
- Kom de ristede hasselnødder over i et klæde og gnub dem, så skallen falder af.
- Blend hasselnødder og digestive kiks fint.
- Pisk æggehviderne stive.
- Rør de piskede æggehvider, sukker, vaniljesukker, bagepulver, salt og nødde-/kikseblandingen godt sammen.
- Beklæd en springform med bagepapir og fordel nøddemassen herpå.
- Bag bunden i ca. 15 min. indtil den er gylden. Lad nøddebunden køle helt ned efterfølgende.
- Når bunden er kølet ned, frigøres den fra springformen og anrettes på den tallerken/fad, som kagen skal serveres på. For springformen med kageplast og placer springformen rundt om nøddebunden igen.
Rabarbermousse
- Rens rabarberne og skær dem i mindre stykker.
- Læg husblas i blød i koldt vand i 20 min.
- Kom rabarber, sukker og vand i en gryde og kog rabarberne helt møre. Det tager ca. 15 min.
- Blend rabarberne fint. Vrid husblassen fri for vand, kom det ned til rabarberne og fortsæt med at blende i et par minutter, indtil du har en hel jævn og silkeglat konsistens.
- Lad rabarbermassen køle lidt af.
- Pisk fløden til et let skum og vend rabarbermassen heri.
- Hæld moussen over bunden og stil på køl, så den kan sætte sig, i mindst 4 timer.
- Når kagen har sat sig, fjernes springformen og kageplasten.
Chokoladebånd
- Tag et nyt stykke kageplast på længde med diameteren rundt om kagen og læg det ud på bordet.
- Hak chokoladen fint. Smelt 2/3 af chokoladen over vandbad. Hæld det smeltede chokolade over det resterende, hakkede chokolade og rør det sammen indtil al chokoladen er smeltet.
- Hæld den smeltede chokolade ned på kageplasten og fordel med en spartel eller lignende. Lad det tørrer lidt ind i 1-2 minutter (det skal stadig være blødt) og kom det herefter forsigtigt rundt om kagen. Press det forsigtigt ind, så det sidder godt fast til kagen.
- Stil på køl indtil chokoladen er stivnet. Tag herefter kageplasten af, pynt kagen og server.
Prøvet denne opskrift?
Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk
Vil du gerne holdes opdateret når jeg udgiver nye opskrifter, så kan du finde mig på følgende portaler:
Ingen kommentarer endnu