Rabarberkage med nøddebund og frisk frugt

Souvlaki – græske spyd med marineret svinekød

Græsk opskrift på grillspyd med marineret svinekød

 

Hvad er souvlaki?

Souvlaki er den græske version af grillspyd/kebab og betyder helt enkelt egentlig bare spyd med kød (nogle gange grøntsager) på spyd.

 

Jeg har lavet en græsk marinade af mynte og oregano og griller svinekødet sammen med citronskiver, som tilfører den friske ret lidt syre.

Server evt. med en salat, fladbrød og tzatziki. (se min autentiske opskrift og “hemmelige” fremgangsmåde på tzatziki her)

 

Antal: 4 pers. Tid: 20 min. (+ hviletid min. 1 time)

Ingredienser

  • 600 g. svinemørbrad (ca. 2 stk)
  • 5 spsk. olivenolie
  • 1 lille håndfuld mynte
  • 1 lille håndfuld oregano (eller ca. 1 spsk. tørret)
  • 2 fed hvidløg
  • 2 citroner
  • Salt/friskkværnet peber
  • Spyd

Fremgangsmåde

  1. Hak mynte og oregano groft. Hvidløg fint.
  2. Rør olivenolie, mynte, oregano, hvidløg, salt og peber sammen.
  3. Afpuds svinemørbradene og skær dem i lidt større, mundrette bider (ca. 2×2 cm.)
  4. Vend kødet i marinaden og lad det ligge og trække i mindst 1 time, gerne natten over.
  5. Bruger du træspyd, så læg dem i blød i 30 min. inden brug.
  6. Skær citronerne i mindre stykker.
  7. Placer skiftevis marineret svinemørbrad og citronstykkerne på spydene og grill dem ved middelhøj, direkte varme i ca. 6-7 min. på hver side.

 

Tip!

Til denne ret kan svinekødet også udskiftes med lammekød.

 

Prøvet denne opskrift?

Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk

 

Vil du gerne holdes opdateret når jeg udgiver nye opskrifter, så kan du finde mig på følgende portaler:

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rabarberkage med nøddebund og frisk frugt