Knuste kartofler med brunet smør og hvidløg

Sprød bønnesalat med bacon

Klassisk salat af grønne, sprøde bønner med bacon og rødløg

En af de helt nemme salater – og alligevel så smagfuld en salat – er bønnesalat. Dér er bare lige én ting man (efter min mening) skal huske at være obs på, når man laver bønnesalat, og det er at blanchere bønnerne i stedet for blot at koge dem.

Ved at blanchere bønnerne (koge kort op og derefter i isvand) sikrer du bønnernes sprødhed og det løfter, efter min mening, altså lige retten.

 

Antal: 4 pers.  Tid: 20 min.

Ingredienser

  • 400 g. grønne bønner
  • 1 rødløg
  • 250 g. bacon, i tern
  • Isterninger

Dressing

  • ½ dl. rapsolie
  • ½ hvidløg
  • ½ tsk. Dijonsennep
  • ½ citron, saften fra
  • Salt
  • Friskkværnet peber

 

Fremgangsmåde

  1. Steg baconen sprødt. Stil til side.
  2. Kog bønnerne i letsaltet vand i et par minutter. Kom dem herefter over i en skål med koldt vand og isterninger (vandbad)
  3. Pil rødløget og skær det i tynde både eller skiver. Kom både bønner, det sprøde bacon og rødløg i en skål
  4. Blend alle ingredienserne til dressingen. Smag til med salt, peber og citronsaft.
  5. Vend dressingen sammen med bønnesalaten.

 

Prøvet denne opskrift?

Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk

 

Vil du gerne holdes opdateret når jeg udgiver nye opskrifter, så kan du finde mig på følgende portaler:

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloggers delight

 

2 kommentarer

  • Michelle

    Kan man bruge frosne bønner? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • madogdessert.dk

      Hej Michelle,

      Ja sagtens 🙂 Jeg foretrækker altid friske men frosne kan sagtens gå an.

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Knuste kartofler med brunet smør og hvidløg