Brændene kærlighed - klassisk opskrift på brændene kærlighed med bacon og bløde løg

Vegansk risengrød – risengrød lavet på havremælk

Opskrift på vegetarisk/vegansk risengrød, lavet på havremælk (også kaldet havredrik) og soyafløde.

Nem opskrift på en vegansk udgave af den danske klassiker risengrød. Ved at tilføje soyafløden til risengrøden giver det en mere cremet smag, som minder utrolig meget om smagen ved den helt klassiske risengrød.

Obs ifht. antal personer: Jeg har skrevet at opskriften er til 2 personer. Andre vil normalt nok skrive 4 personer men herhjemme oplever vi altid at skulle lave dobbeltportion af hvad der står, for at antallet stemmer overens. Denne opskrift plejer at give os ca. 2 store skåle risengrød – og ja, de er meget store men jeg tror bestemt ikke at der ville være nok til 4 personer her.

 

Antal: 2 pers. Tid: 1 time.

Ingredienser

  • 2 dl. grødris
  • 1,5 dl. vand
  • 1 l. havremælk
  • 1 tsk. Salt
  • 1 dl. soyafløde

 

  • Smør
  • Kanel
  • Sukker

Fremgangsmåde

  1. Kom vand og havremælk i en gryde og bring i kog.
  2. Tilføj grødrisene og salt og rør op indtil mælken igen koger.
  3. Skru ned til lav varme (på mit komfur står den på 3 ud af 9) og lad det småsimre i ca. 45-60 min. – sørg for at røre ofte rundt i gryden, så det ikke brænder på.
  4. Når risengrøden er færdig, røres soyafløden i. Smag risengrøden til med evt. mere salt eller fløde.
  5. Rør stødt kanel og sukker sammen.
  6. Server risengrøden med en klat smør og kanelsukker.

 

Prøvet denne opskrift?

Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk

 

Vil du gerne holdes opdateret når jeg udgiver nye opskrifter, så kan du finde mig på følgende portaler:

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloggers delight

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Brændene kærlighed - klassisk opskrift på brændene kærlighed med bacon og bløde løg