Dadelkugler med rom og knust chokolade

Hønsefrikasse – opskrift på frikasse med kylling, asparges og friske ærter

Nem opskrift på klassisk hønsfrikassé med kylling

Hønsefrikasse er høns (eller kylling) i en hvid stuvning med sprøde grøntsager – en rigtig sommer klassiker som bl.a. kan anbefales at blive serveret med nye danske kartofler.

Skal aftensmaden være sommerlig, lækker og ligetil – så er hønsefrikasse et rigtig godt bud.

 

Antal: 4 pers. Tid: 45 min.  

Ingredienser

  • 1 høne (eller 4 brystfilet)
  • 10 peberkorn
  • 2 tsk. Groft salt
  • 4-5 laurbærblade
  • 2 porre
  • ½ knoldselleri
  • 1 citron

Sauce

  • 2-3 gulerødder
  • 1 porre
  • 150 g. ærter (helst friske fra bælg)
  • 2 bundt grønne asparges
  • 50 g. smør
  • 3 spsk. hvedemel
  • 2,5 dl. piskefløde
  • Citronsaft
  • Salt/friskkværnet peber

 

  • Kørvel (kan erstattes af persille)

Fremgangsmåde

  1. Rens kyllingen og kom den herefter i en gryde med vand.
  2. Lad vandet koge op – fjern det overskydende skumrester af urenheder. Når der ikke kommer mere skum, tilføjes peberkorn, salt, laurbærblade, porrer skåret i skiver, knoldselleri skåret i tern og citron skåret i stykker.
  3. Lad det koge i ca. 30-40 min. indtil kyllingekødet er mørt.
  4. Tag kyllingen op og sigt suppen over i en ren skål, så du kun har suppen uden alle grøntsagerne m.m. tilbage.
  5. Skær gulerødder, porre, asparges i mundrette bider. Stil til side sammen med ærterne.
  6. I en ren gryde smeltes smørret. Tilsæt herefter melet så du får en melbolle. Rist det af et minuts tid og tilføj herefter, lidt ad gangen, hønsesuppen, indtil du når ønskede konsistens.
  7. Kom piskefløde i saucen og smag til med salt og peber, evt. citronsaft.
  8. Kom grøntsagerne i og kog saucen i ca. 5 min. grøntsagerne skal stadig have bid.
  9. Pil kyllingekødet og kom i saucen lige inden servering og drys lidt kørvel over.

 

Tip!

Server evt. med kogte, nye kartofler.

 

Prøvet denne opskrift?

Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk

 

Vil du gerne holdes opdateret når jeg udgiver nye opskrifter, så kan du finde mig på følgende portaler:

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloggers delight

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dadelkugler med rom og knust chokolade