Hønsefrikasse – opskrift på frikasse med kylling, asparges og friske ærter
Nem opskrift på klassisk hønsfrikassé med kylling
Hønsefrikasse er høns (eller kylling) i en hvid stuvning med sprøde grøntsager – en rigtig sommer klassiker som bl.a. kan anbefales at blive serveret med nye danske kartofler.
Skal aftensmaden være sommerlig, lækker og ligetil – så er hønsefrikasse et rigtig godt bud.
Antal: 4 pers. Tid: 45 min.
Ingredienser
- 1 høne (eller 4 brystfilet)
- 10 peberkorn
- 2 tsk. Groft salt
- 4-5 laurbærblade
- 2 porre
- ½ knoldselleri
- 1 citron
Sauce
- 2-3 gulerødder
- 1 porre
- 150 g. ærter (helst friske fra bælg)
- 2 bundt grønne asparges
- 50 g. smør
- 3 spsk. hvedemel
- 2,5 dl. piskefløde
- Citronsaft
- Salt/friskkværnet peber
- Kørvel (kan erstattes af persille)
Fremgangsmåde
- Rens kyllingen og kom den herefter i en gryde med vand.
- Lad vandet koge op – fjern det overskydende skumrester af urenheder. Når der ikke kommer mere skum, tilføjes peberkorn, salt, laurbærblade, porrer skåret i skiver, knoldselleri skåret i tern og citron skåret i stykker.
- Lad det koge i ca. 30-40 min. indtil kyllingekødet er mørt.
- Tag kyllingen op og sigt suppen over i en ren skål, så du kun har suppen uden alle grøntsagerne m.m. tilbage.
- Skær gulerødder, porre, asparges i mundrette bider. Stil til side sammen med ærterne.
- I en ren gryde smeltes smørret. Tilsæt herefter melet så du får en melbolle. Rist det af et minuts tid og tilføj herefter, lidt ad gangen, hønsesuppen, indtil du når ønskede konsistens.
- Kom piskefløde i saucen og smag til med salt og peber, evt. citronsaft.
- Kom grøntsagerne i og kog saucen i ca. 5 min. grøntsagerne skal stadig have bid.
- Pil kyllingekødet og kom i saucen lige inden servering og drys lidt kørvel over.
Tip!
Server evt. med kogte, nye kartofler.
Prøvet denne opskrift?
Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk
Vil du gerne holdes opdateret når jeg udgiver nye opskrifter, så kan du finde mig på følgende portaler:
- Bloggers delight
Ingen kommentarer endnu