Hønsefrikasse – opskrift på frikasse med kylling, asparges og friske ærter

Ravioli med svampe og ricotta, samt salviesmør

Er du til italiensk og nem aftensmad, så er denne ravioli opskrift perfekt.

Ravioli er en pasta med fyld i midten – og en af vores favoritter herhjemme.

Vi elsker ravioli, fordi det kan varieres med lige præcis det fyld man ønsker. Denne version er med cremet fyld af svampe og ricotta med en brunet salvie-smør på toppen.

 

Er du vild med pasta, så se også disse opskrifter

 

Antal: 4 pers. Tid: 45 min.

Ingredienser

  • 4 æg
  • 400 g. durummel
  • ½ tsk. Salt
  • 1-2 tsk. Olivenolie

 

  • 400 g. blandede svampe
  • 1 skalotteløg
  • 1 hvidløg
  • 250 g. ricotta
  • Salt / friskkværnet peer
  • 100 g. smør
  • 1 håndfuld salvie

 

Fremgangsmåde

  1. Rør mel og salt sammen. Hæld det herefter ud på bordet og lav en fordybning i midten af melet.
  2. Hæld æg og olivenolie i fordybningen og pisk æggene sammen – melet piskes langsomt ind i dejen, ved at du pisker med gaflen i midten af dejen.
  3. Til sidst kan du samle dejen med hænderne. Pak den ind i film og stil på køl 30 min.
  4. Imens renses og hakkes vampe, skalotteløg og hvidløg.
  5. Steg først skalotteløg og hvidløg klare på panden i lidt smør. Tilsæt hereftersvampene og svits dem ved høj varme indtil de er gyldne.
  6. Når svampene er færdige, tages de af varmen og ricotta, salt og peber røres i.
  7. Pastaen tages ud fra køleskabet og rulles tynd (mellem 1-2 mm). Dette kan enten gøres på en pastamaskine eller med en kagerulle.
  8. Udstik runde dejplader på ca. 6 cm (eller skær dem i firkanter). Kom 1 stor tsk. Fyld på midten af halvdelen af pladerne. Herefter lukkes de med de resterende plader som lægges over og lukkes helt sammen i kanterne ved at presse ned med en gaffel.
  9. Raviolierne skal koge i ca. 2-3 min. (eller indtil de kommer op til overfladen) i letsaltet vand.
  10. Kom smørret i en gryde og brun ved middel-høj varme, så det bruser og begynder at dufte nøddeagtigt. Tilsæt salvie, rør rundt et par gange og hæld det over de færdige raviolier.

 

 

Prøvet denne opskrift?

Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hønsefrikasse – opskrift på frikasse med kylling, asparges og friske ærter