Ravioli med svampe og ricotta, samt salviesmør

Lasagne

Opskrift på klassisk lasagne med hakket oksekød og mornay sauce.

 

Lasagne er en fantastisk ”stop madspild” ret, da du kan bruge resterne fra køleskabet. Jeg havde en rest stegt bacon som jeg tilføjede – det er helt op til dig. Du kan også bruge rester af bl.a. grøntsager i din kødsauce.

 

Lasagnen er også fryseegnet. Lav evt. dobbelt portion og smid den anden i fryseren – så har du også til en anden god gang.

 

Antal: 4 pers. Tid: 40 min.  

Ingredienser

  • 800 g. hakket oksekød
  • 1 skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk. Paprika, stødt
  • 1 spsk. timian, finthakket
  • 1 spsk. tomatpure
  • 1 ds. Hakkede tomater
  • Olivenolie til stegning
  • Salt/friskkværnet peber
  • 250 g. lasagneplader (evt. fuldkorn)
  • 500 ml. Mornaysauce
  • 250 g. mozzarella, revet

Fremgangsmåde

  1. Opvarm ovnen til 200 grader, alm. ovn.
  2. Hak løg, hvidløg og timian fint. Stil til side.
  3. Varm lidt olivenolie i en gryde og brun kødet af.
  4. Tilføj løg, hvidløg og timian og svits det i et par minutter.
  5. Tilsæt herefter paprika, tomatpure og hakkede tomater. Svits i yderligere et par minutter og smag herefter til med salt og peber.
  6. Tag et fad på ca. XX – XX. Tilføj i lagvis: lidt kødsauce, lasagneplader, mornaysauce og revet mozzarella. Slut af med mozzarella på toppen.
  7. Bag i ca. 20-25 min. indtil lasagnen er gylden og sprød på toppen og færdig indeni. Er du i tvivl om lasagnepladerne er færdigbagt, så prøv at stik en kødnål/træpind eller lignende igennem.

 

Prøvet denne opskrift?

Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk

 

Vil du gerne holdes opdateret når jeg udgiver nye opskrifter, så kan du finde mig på følgende portaler:

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ravioli med svampe og ricotta, samt salviesmør