Tomatsuppe med pisket burrata og basilikumsolie

Croque monsieur

Opskrift på den franske klassiker croque monsieur

 

Croque monsieur er den franske udgave af parisertoast, som består af toastskiver, skinke og ost både indeni og på toppen, som først steges gyldne på panden og herefter bages sprøde i ovn.

Croque monsieur spises oftest som morgenmad men kan også sagtens gå an som frokost eller aftensmad.

 

Antal: 4 pers. Tid: 20 min.  

Ingredienser

  • 8 skiver godt brød (evt. landbrød, surdejsbrød eller lignende)
  • 250 g. ost (jeg anbefaler gruyere, emmentaler eller vesterhavsost)
  • 100 g. creme fraiche
  • 100 g. mascarpone
  • 2 tsk. Dijon
  • Salt/friskkværnet peber
  • 8 skiver kogt skinke
  • 20 g. smør

Fremgangsmåde

  1. Varm ovnen op tkil 180 grader, varmluft.
  2. Rør ost, creme fraiche, mascarpone, dijonsennep, salt og peber sammen.
  3. Fordel blandingen på alle 8 skiver brød.
  4. Fordel herefter skinkeskiverne på osten, på 4 af brødene og kom herefter de sidste 4 brød oven på, med osten vendt op ad.
  5. Smelt smørret på en pande ved middelvarme. Kom toastene på indtil undersiden, som vender mod panden, er smørristet / sprød og gylden.
  6. Kom dine croque monsieur oven i et fad eller på en bageplade med bagepapir og bag dem sprøde og gyldne i ovnen i ca. 10-12 min.

 

Prøvet denne opskrift?

Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk

 

Vil du gerne holdes opdateret når jeg udgiver nye opskrifter, så kan du finde mig på følgende portaler:

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tomatsuppe med pisket burrata og basilikumsolie