Kartoffel-porre suppe med sprød bacon og purløg

Opskrift på lækker og cremet kartoffel-porre suppe
Klassisk kartoffel-porre suppe med sprød bacon og purløg er en helt perfekt efterårsret – og en af de store klassikere blandt supper.
Opskriften er nem, hurtig og lige til at gå til.
Antal: 4 pers. Tid: 30 min.
Ingredienser
- 850 g. kartofler, skrællede
- 4 porrer
- 3 fed hvidløg
- 1 l. Grøntsagsbouillon
- 1,5 dl. mælk eller fløde
- 125 g. bacon i tern
- Smagsneutral olie
- Purløg, finthakket
- Salt / hvid peber
Fremgangsmåde
- Steg bacon sprødt i en stor gryde. Stil herefter baconen til side (lad fedtet blive i gryden).
- Rens porrer. Skær porrer og kartofler i mindre stykker. Hak hvidløg fint.
- Afhængig af hvor meget fedt der er tilbage fra baconen, så varm lidt olie i gryden hvor der også er baconfedt og svits hvidløg, tilsæt herefter kartoflerne og porrer og sauter dem i 1-2 min.
- Tilsæt Grøntsagsbouillon og kog det i ca. 20 min. indtil kartofler og porrer er møre.
- Blend grøntsagerne og spæd til med grøntsagsvandet og mælken, indtil ønskede konsistens er opnået.
- Smag suppen til med salt og peber.
- Anret i skåle med den sprøde bacon og finthakket purløg.
Prøvet denne opskrift?
Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk
Vil du gerne holdes opdateret når jeg udgiver nye opskrifter, så kan du finde mig på følgende portaler:
- Bloggers delight
Ingen kommentarer endnu