Kartoffel-porre suppe med sprød bacon og purløg

mexicansk pulled oksekød

Opskrift på mørt og velsmagende pulled oksekød med mexicanske krydderier

 

Mexicansk pulled oksekød er helt klart min go-to opskrift, når aftensmaden står på mexicansk mad. Pga. det langtidssimrede oksekød som ligger i en sauce fyldt med mexianske krydderier, får du både enormt mørt og velsmagende kød.

Server evt. i tortillas med salat, cheddarost, jalapenos og syltede rødløg.

 

Antal: 4 pers. Tid: 8 timer

Ingredienser

  • 1,5 kg. Okseklump
  • Olivenolie
  • 2 lime
  • 2 rødløg
  • 5 fed hvidløg
  • 5-6 laurbærblade
  • 6 nelliker
  • 4 dl. oksefond- eller bouillon
  • 1 ds. Hakkede tomater

Krydderiblanding

  • 1 tsk. Chili, chipotle
  • 2 tsk. Spidskommen
  • 2 tsk. Chiliflager
  • 2 tsk. Korianderfrø
  • 1 tsk. Sort peber
  • 0,5 tsk. kanel
  • 1 spsk. flagesalt

Fremgangsmåde

  1. Varm ovnen op til 125 grader.
  2. Afpuds okseklumpen og skær den i 5-6 mindre stykker.
  3. Varm lidt olivenolie op på en pande og brun okseklumpene på alle sider.
  4. Kom dem herefter over i en stegeso eller slowcooker.
  5. Skær lime, rødløg og hvidløg i både. Kom dem ned i kødet sammen med laurbærblade, nelliker, oksefond og hakkede tomater.
  6. Kom alle ingredienserne til krydderiblandingen i en morter og stød dem, indtil du har en ensartet krydderiblanding.
  7. Strø det over kødet i stegesoen.
  8. Steg kødet ved 125 grader, i ca. 8 timer. Indtil det er mørt og lige til at trække fra hinanden.
  9. Når kødet er trukket fra hinanden, kan det røres sammen med et par spsk. af saucen.

 

 

Prøvet denne opskrift?

Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk

 

Vil du gerne holdes opdateret når jeg udgiver nye opskrifter, så kan du finde mig på følgende portaler:

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloggers delight

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kartoffel-porre suppe med sprød bacon og purløg