Andeskiver – Salte æbleskiver med and

Åben ”ravioli” med laksetatar og hvidvinssauce

Opskrift på en nem gourmet forret med laks

 

Åben glaskålsravioli med laksetatar og cremet hvidvinssauce er en perfekt lille ret at servere til gæsterne enten som en appetizer, forret eller mellemret.

Denne lille, fine forret vil også være en rigtig god nytårs-opskrift.

 

Antal: 4 pers. Tid: 20 min.

Ingredienser

  • 1 glaskål
  • 75 g. laks (husk at laks skal have været frosset ned, før det kan spises råt)
  • ½ citron, saft og skal
  • 2 spsk. agurk, finthakket
  • Salt / friskkværnet peber
  • Brøndkarse, ærteskud eller lignende

Hvidvinssauce

  • 1 skalotteløg
  • 1 hvidløg
  • 1 dl. hvidvin
  • 2 dl. fløde
  • 1 tsk. Fishsauce

Fremgangsmåde

Ravioli

  1. Skær spidsen af glasskålen og hak den fint. Stil til side.
  2. Skræl resten af glaskålen og skær den i så tynde skiver, som overhovedet muligt. Brug gerne et mandolinjern. (jo tyndere skiver, jo bedre resultat)
  3. Blancher dem først i kogende vand i 1 minuts tid og kom dem herefter over i isvand yderligere 1 minuts tid. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
  4. Skær laksen i små tern.
  5. Vend laks, agurketern, den finthakkede top af glaskålen sammen med fintrevet citronskal og citronsaft.
  6. Placer et stykke glaskåls ravioli på tallerkenen. Placer ca. 1-2 tsk. Laksetatar på og herefter et stykke glaskål over igen.

Hvidvinssauce

  1. Hak løg og hvidløg fint.
  2. Kog de hakkede løg og hvidløg ind sammen med hvidvinen, indtil du har et par spsk. tilbage.
  3. Tilsæt fløde og fishsauce og kog op igen. Fortsæt indtil der ca. er halvdelen tilbage. Smag evt. til med mere fishsauce.
  4. Blend hvidvinssaucen og sigt den herefter, inden den hældes over raviolierne og serveres med lidt grønt på toppen.

 

 

Prøvet denne opskrift?

Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk

 

Vil du gerne holdes opdateret når jeg udgiver nye opskrifter, så kan du finde mig på følgende portaler:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Andeskiver – Salte æbleskiver med and