Pebernødder – opskrift på de bedste pebernødder

Opskrift på de bedste hjemmelavede pebernødder
Julen består altid af en masse hjemmelavede småkager – og pebernødder er bestemt et must i julen herhjemme.
Den her opskrift på pebernødder er super nem at gå til.
Se også mine opskrifter på et udpluk af andre jule-bagværk her
Antal: ca. 200 stk. Tid: 1 time
Ingredienser
- 250 g. smør
- 250 g. sukker
- 1-1,25 dl. piskefløde
- 500 g. hvedemel
- 1 tsk. natron
- 1 tsk. Bagepulver
- 1 tsk. kardemomme
- 1 tsk. Stødt ingefær
- 1 tsk. Kanel
- 1,5 tsk. Hvid peber
Fremgangsmåde
- Opvarm ovnen til 200 grader, alm. ovn
- Skær smørret i tern og kom i en skål.
- Tilsæt sukker og pisk det godt sammen. Tilsæt piskefløden og vend til en ensartet masse.
- I en anden skål røres alle de tørre ingredienser sammen, inden de røres sammen med de våde ingredienser.
- Ælt dejen godt sammen og del den herefter i 4 lige store dele.
- Hver klump rulles ud til en lang pølse på ca. 1 cm. i diameter
- Skær herefter ud til små stykker på ca. 0,5 cm. (de hæver næsten til dobbelt størrelse når de bages, så de skal ikke være så store)
- Tril til runde kugler. Placer på en bageplade med min. 2 cm. mellemrum og bag i ovnen i ca. 8 minutter, indtil de er lysebrune.
- Bager din ovn ujævnt, vil jeg anbefale at vende pladen halvvejs.
Prøvet denne opskrift?
Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk
Vil du gerne holdes opdateret når jeg udgiver nye opskrifter, så kan du finde mig på følgende portaler:
Ingen kommentarer endnu