Jordskokke risotto med svampe og sprød parmaskinke
Cremet risotto med jordskokker, svampe og parmaskinke
Risotto er en italiensk delikatesse og serveres oftest som en forret – eller i tilfælde, som tilbehør til aftensmaden. Herhjemme bliver den dog oftest severet som aftensmad, da det er fyldig og mættende ret.
Risotto er nemt at lave – det handler om, stille og roligt, at koge risene ind i væsken mens under omrøring. Langsomt tilføjer man væske – når det fordamper, tilsætter man mere væske, indtil risottoen er færdig.
En tommelfingerregel er at risottoen er færdig når 9/10 af risene er færdigkogte.
Se også min opskrift på græskarrisotto med ristede mandler her.
Opskrift på nem og lækker, hjemmelavet risotto med smag af jordskokker, svampe og sprød parmaskinke
Antal: 4 pers. Tid: 30 min.
Ingredienser
- 400 g. risotto ris
- 1 skalotteløg
- 3 fed hvidløg
- 250 g. jordskokker
- 150 g. svampe (gerne et mix af forskellige svampe)
- 6-7 stængler frisk timian
- 4 dl. hvidvin, gerne tør
- 8-10 dl. fond/bouillon (enten grøntsag- eller hønsefond)
- 75-100 g. parmesan
- 8 skiver parmaskinke
- Olivenolie
- ærteskud
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200 grader, varmluft. Beklæd en bageplade med bagepapir og placer skiverne af parmaskinke herpå.
- Bag dem sprøde i ovnen i ca. 8-10 min.
- imens hak løg og hvidløg fint. Stil til side. Hak timian fint.
- Rens og skræl jordskokkerne. Skær dem i små tern på maks ½ cm. Rens svampene og skær dem i skiver eller både.
- Varm lidt olivenolie op på en pande og svits løg og hvidløg i et minuts tid.
- Tilsæt jordskokkerne, svampene og timian og svits videre ca. 5 min. – det må ikke brænde på, så husk ikke at have alt for høj varme og rør jævnligt rundt.
- Tilsæt risene og rist dem af i et par minutter, inden du tilsættes hvidvinen. Lad hvidvinen koge helt ind, under omrøring.
- Tilsæt lidt fond ad gangen (ca. 2 dl. ) og tilføj først mere fond, når det første er kogt væk.
- Fortsæt indtil risene er færdige. (risene er færdige når 9/10 er færdigkogt)
- Smag til med salt og peber.
- Server med sprød parmaskinke og friske ærteskud på toppen.
Prøvet denne opskrift?
Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk
Vil du gerne holdes opdateret når jeg udgiver nye opskrifter, så kan du finde mig på følgende portaler:
Ingen kommentarer endnu