Bagte rodfrugter med timian

Jordskokke risotto med svampe og sprød parmaskinke

Cremet risotto med jordskokker, svampe og parmaskinke

Risotto er en italiensk delikatesse og serveres oftest som en forret – eller i tilfælde, som tilbehør til aftensmaden. Herhjemme bliver den dog oftest severet som aftensmad, da det er fyldig og mættende ret.

Risotto er nemt at lave – det handler om, stille og roligt, at koge risene ind i væsken mens under omrøring. Langsomt tilføjer man væske – når det fordamper, tilsætter man mere væske, indtil risottoen er færdig.

En tommelfingerregel er at risottoen er færdig når 9/10 af risene er færdigkogte.

Se også min opskrift på græskarrisotto med ristede mandler her. 

Opskrift på nem og lækker, hjemmelavet risotto med smag af jordskokker, svampe og sprød parmaskinke

Antal: 4 pers. Tid: 30 min.

Ingredienser

  • 400 g. risotto ris
  • 1 skalotteløg
  • 3 fed hvidløg
  • 250 g. jordskokker
  • 150 g. svampe (gerne et mix af forskellige svampe)
  • 6-7 stængler frisk timian
  • 4 dl. hvidvin, gerne tør
  • 8-10 dl. fond/bouillon (enten grøntsag- eller hønsefond)
  • 75-100 g. parmesan
  • 8 skiver parmaskinke
  • Olivenolie
  • ærteskud

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader, varmluft. Beklæd en bageplade med bagepapir og placer skiverne af parmaskinke herpå.
  2. Bag dem sprøde i ovnen i ca. 8-10 min.
  3. imens hak løg og hvidløg fint. Stil til side. Hak timian fint.
  4. Rens og skræl jordskokkerne. Skær dem i små tern på maks ½ cm. Rens svampene og skær dem i skiver eller både.
  5. Varm lidt olivenolie op på en pande og svits løg og hvidløg i et minuts tid.
  6. Tilsæt jordskokkerne, svampene og timian og svits videre ca. 5 min. – det må ikke brænde på, så husk ikke at have alt for høj varme og rør jævnligt rundt.
  7. Tilsæt risene og rist dem af i et par minutter, inden du tilsættes hvidvinen. Lad hvidvinen koge helt ind, under omrøring.
  8. Tilsæt lidt fond ad gangen (ca. 2 dl. ) og tilføj først mere fond, når det første er kogt væk.
  9. Fortsæt indtil risene er færdige. (risene er færdige når 9/10 er færdigkogt)
  10. Smag til med salt og peber.
  11. Server med sprød parmaskinke og friske ærteskud på toppen.

 

Prøvet denne opskrift?

Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk

 

Vil du gerne holdes opdateret når jeg udgiver nye opskrifter, så kan du finde mig på følgende portaler:

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bagte rodfrugter med timian