Cheesecake med havreknas og friske bær

Semlor (svenske fastelavnsboller) uden tilsat sukker

(Denne opskrift indeholder reklamelinks)

Opskrift på nemme svenske fastelavnsboller (semlor) uden tilsat sukker.

Semlor er en svensk fastelavnsbolle som består af en super lækker og blød bolle, marcipanfyld og toppet med flødeskum.

Fastelavnsbollen mætter godt, så er det ikke meningen at i skal spise dem alle indenfor et par dage, kan i med fordel fryse bollerne ned til næste gang.

 

Jeg fik en ide om at gøre denne fastelavnsbolle lidt sundere og gik derfor i kast med at udvikle en opskrift på Semlor uden tilsat sukker. For at få samme sødme har jeg brugt sukkererstatninger fra easis (reklame) og jeg synes helt sikkert at det er et fantastisk alternativ til os, der skal passe lidt på sukkerindtaget.

Fastelavnsbollen er selvfølgelig stadig ikke helt sund – men den er helt sikkert sundere end hvis den samtidig var fyldt med sukker.

 

Opskrift på Semlor uden tilsat sukker

Antal: 12 stk. Tid: 2 timer

Ingredienser

  • 100 g. smør
  • 2 dl. sødmælk
  • 25 g. gær
  • 2 æg (+1 til piskning senere)
  • 40 g. perfect fit(reklamelink)
  • ca. 500 g. hvedemel
  • 1 tsk. Kardemomme
  • ½ tsk. Salt

Fyld

 

Fremgangsmåde

  1. Smelt smørret og tilsæt mælken. Blandingen skal være lillefinger varmt – hvis det er varmere, så lad det køle lidt ned inden.
  2. Rør gæret ud i smør-mælkeblandingen og rør herefter æggene i.
  3. Rør alle de tørre ingredienser sammen, inden de lidt efter lidt æltes ind i dejen.
  4. Ælt dejen indtil den er blød og blank. Den skal lige akkurat kunne slippe skålens kanter.
  5. Stil til hævning i 45 min. tildækket.
  6. Form herefter til 12 boller, som placeres på en bageplade beklædt med bagepapir.
  7. Sil til hævning i yderligere 45 min. tildækket.
  8. Pensl med sammenpisket æg og bag i en forvarmet ovn ved 200 grader, i ca. 15 min. til de er gyldne.
  9. Lad bollerne køle helt af, inden der skæres et låg og de udhules let.
  10. Kom brød resterne op i en skål med marcipan og finthakkede mandler. Rør det godt sammen inden der, lidt efter lidt tilsættes mælk, indtil du har en cremet masse. Vær obs på at det ikke er sikkert at alt mælken skal bruges, da det er forskelligt hvor meget massen absorbere af væden.
  11. Fordel massen i alle bollerne. Pisk fløden til en let flødeskum og sprøjt oven på (for det flotteste resultat, så brug en stjernetyl. Har du ikke det, kan du sagtens blot fordele med en ske).
  12. Saml bollerne med lågene ovenpå fløden og strø lidt perfect florsød udover

 

Prøvet denne opskrift?

Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk

 

Vil du gerne holdes opdateret når jeg udgiver nye opskrifter, så kan du finde mig på følgende portaler:

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Cheesecake med havreknas og friske bær