Rødbedetatar - Nem rødbedetatar med rå rødbeder

Tærte med broccoli og skinke

Cremet tærte med fyld af broccoli, skinke og ricotta

Leder du efter tilbehør til aftensmaden, så er tærte altid en god ret at diske op med.

At lave hjemmelavet tærte er heldigvis ret nemt og udover køle- og bagetid, kræver det heller ikke særlig meget tid at bikse en tærte sammen.

Denne tærte er med broccoli og skinke samt ricotta, som sikrer at den bliver dejlig cremet. Du kan sagtens erstatte broccoli med andre grøntsager og skinke med andet protein (eller helt undlade for et vegetarisk resultatet).

Se også min opskrift på løgtærte. Klik her for at komme til opskriften. eller min opskrift på grovtærte med broccoli og bacon, ved at klikke her. 

Hjemmelavet tærte med broccoli, skinke og ricotta

Antal: ca. 6 pers. Tid: 1 time, 10 min.

Ingredienser

Tærtedej

  • 250 g. hvedemel (eller 175 g. hvedemel og 75 g. ølands hvedemel)
  • 1 tsk. Salt
  • 100 g. smør
  • 0,75 dl. vand

Fyld

  • 1 broccoli
  • 150 g. skinkestrimler
  • 5 æg
  • 1 dl. ricotta (kan erstattes af hytteost)
  • Salt/friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Rør mel og salt sammen i en skål.
  2. Skær smørret i små tern og smuldrer det ind i melet. Saml dejen med vandet – tag lidt ad gangen indtil du har en fast, jævn dej.
  3. Rul dejen ud og fordel i et tærtefad. Sørg for at trykke dejen godt ind i kanterne af formen og skær evt. overskydende dej langs kanten, af.
  4. Stil tærtedejen på køl i 30-60 min.
  5. Opvarm ovnen til 180 g. varmluft.
  6. Prik huller i bunden af den afkølede tærtedej, med en gaffel og bag bunden i 10 min.
  7. imens skæres broccoli til mindre buketter og koges i letsaltet vand i ca. 2 min. Lad dem dryppe af.
  8. fordel broccoli buketterne og skinkestrimler på tærtebunden.
  9. Rør æg, ricotta og salt/peber sammen og hæld over.
  10. Bag i ovnen ved 180 grader, varmluft i ca. 35 min. Indtil den er færdigbagt og gylden på toppen.

 

Prøvet denne opskrift?

Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk

 

Vil du gerne holdes opdateret når jeg udgiver nye opskrifter, så kan du finde mig på følgende portaler:

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rødbedetatar - Nem rødbedetatar med rå rødbeder