Græske frikadeller

Pølsehorn

Opskrift på de bedste, blødeste og luftigste pølsehorn

Pølsehorn er et hit for børn i alle aldre og formentlig også de fleste voksne. Herhjemme bager vi ofte pølsehorn enten til, at vi kan gå og småspise lidt af dem løbende, til morgenmaden (nok nærmere brunchbordet) eller som madpakke tilbehør.

Man kan variere smagen af pølsen i pølsehornene som man ønsker og de er helt klart også at anbefale med f.eks. cheddar-chili pølser men rent størrelsesmæssigt, er brunchpølserne min klare favorit, når jeg skal bage pølsehorn.

 

Min opskrift på pølsehorn giver et luftigt og blødt brød med en saftig pølse – lige som jeg bedt kan lide dem – og så gerne med en portion ketchup til.

 

Opskriften på de lækreste pølsehorn lige til brunchbordet eller madpakken

Antal: ca. 12-14 stk. Tid: 1,5 time

Ingredienser

  • 100 g. smør
  • 3 dl. sødmælk
  • 25 g. gær
  • 2 tsk. Sukker
  • 1 tsk. Salt
  • 2 æg
  • 600 g. hvedemel
  • 12-14 pølser (jeg anbefaler brunchpølser)
  • 1 æg + lidt mælk til pensling
  • Sesamfrø (valgfrit)

Fremgangsmåde

  1. Smelt smørret og hæld den kolde mælk i, så temperaturen på blandingen bliver lillefingervarmt. Opløs gæren heri.
  2. Rør sukker, salt og æg i.
  3. Ælt langsomt melet i, på en røremaskine, lidt efter lidt, indtil du har en ensartet og lind dej.
  4. Stil til hævning i 30 min med et viskestykke over.
  5. Rul herefter dejen ud til enten en cirkel eller rektangler og del i ca. 12 eller 14 stykker.
  6. Rul hver stykke dej om en pølse og sørg for at lukke dejen godt sammen i samlingen, så dejen ikke går fra hinanden under bagningen. Fordel pølsehornene på bageplader beklædt med bagepapir.
  7. Lad pølsehornene hæve med et viskestykke over i yderligere 30 min.
  8. Pensl alle pølsehornene med et sammenpisket æg og mælk. Drys til sidst med lidt sesamfrø.
  9. Bages i ovnen i ca. 15-20 min. indtil de er gyldne, ved 200 grader alm. ovn.

 

 

Prøvet denne opskrift?

Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk

 

Vil du gerne holdes opdateret når jeg udgiver nye opskrifter, så kan du finde mig på følgende portaler:

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Græske frikadeller