Negroni

Thai forårsruller med grøntsager og svampe

Vegetariske, thailandske forårsruller med fyld af grøntsager og svampe

Disse thai forårsruller er både vegetariske og samtidig fyldt med al den gode smag fra Thailand. Forårsrullerne friteres, hvilket gør dem helt sprøde og knasende.

Hvis du er lige så vild med forårsruller som mig, skal du ikke gå glip af mine andre opskrifter på forårsruller.

Du kan bl.a. finde mine klassiske thai forårsruller med svinekød og tigerrejer her eller mine vietnamesiske forårsruller her, med svinekød og svampe.

Jeg har endda lavet en sød chili sauce, som er helt perfekt som dip til forårsruller – den finder du lige her.

 

Opskrift på thailandske, vegetariske forårsruller med fyld af grøntsager og svampe

Antal: 16-20 stk. Tid: 40 min.

Ingredienser

Forårsrullepapir *Forårsrullepapir kan købes i de fleste asiatiske købmandsbutikker.

  • 1 rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 300 g. blandet kål (evt. hvidkål, rødkål og gulerødder)
  • 1 rød peberfrugt
  • 150 g. svampe
  • 100 g. bønnespirer
  • 2-3 spsk. Soyasauce
  • 1 spsk. sesamolie
  • 1 spsk. fish sauce
  • 1 l. fritureolie
  • 1 spsk. maizena + lidt vand

Fremgangsmåde

  1. Start med at tage forårsrullepapiret ud i lidt god tid, så det kan nå at tø op.
  2. Skær kål, peberfrugt og svampe i tynde strimler. Hak rødløg og hvidløg fint.
  3. Varm lidt olie op i en tyk gryde eller sauterpande og svits herefter først rødløg og hvidløg 1 minuts tid.
  4. Tilføj herefter alle grøntsager og svampene og svits det af i et par minutter mere.
  5. Smag til med soyasauce, sesamolie og fish sauce.
  6. Lad det køle helt ned.
  7. Rør maizena op i lidt vand. Stil til side.
  8. Læg en plade optøet forårsrulle dej på bordet, med en spids pegende mod dig selv. (du kan se et billedgalleri med how-to billeder, på denne opskrift)
  9. kom ca. 1 spsk fyld på, placeret i midten af den halvdel der vender mod dig. Rul herefter én gang eller to og fold så begge sider ind mod midten, så forårsruller lukkes i siderne.
  10. Rul herefter videre indtil der er en lille slip tilbage, som pensles med lidt af maizenaen og herefter lukkes.
  11. Opvarm fritureolie til 180 grader og fritér forårsrullerne til gyldne og sprøde.

 

Prøvet denne opskrift?

Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk

 

Vil du gerne holdes opdateret når jeg udgiver nye opskrifter, så kan du finde mig på følgende portaler:

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Negroni