Thai forårsruller med grøntsager og svampe

Kylling satay

Thailandsk kylling satay spyd med peanutbutter dip.

Oprindelsen af kylling satay er lidt tvivlsom. Både Thailand, Malaysia og Indonesien men uanset, så er det her en af de lækreste, asiatiske snacks.

Kylling satay serveres altid på spyd og peanutbutter dippen er nærmest en selvfølge at servere til.

Jeg serverer oftest kylling satay som en let snack eller som tilbehør til bl.a. Pad thai, green curry eller papaya salat.

 

Opskrift på kylling satay spyd med peanutbutter sauce

Antal: 4 pers. Tid: 15 min. (+ min. 1 time marinering)

Ingredienser

  • 500 g. kyllingefilet
  • ½ dl. kokosmælk (den tykke creme der ligger øverst, så ryst ikke dåsen inden åbning)
  • 2 spsk. fish sauce
  • 1 fed hvidløg
  • ½ x ½ cm. ingefær
  • ½ tsk. Gurkemeje
  • 1 spsk. soya

Peanutbutter dip

  • 1½ dl. kokosmælk
  • 3 spsk. peanutbutter (gerne crunchy men smooth kan også bruges)
  • 3 spsk. vand
  • 1 tsk. Rød karry

 

Fremgangsmåde

  1. Del hvert kyllingefilet i ca. 3 stykker. Stil til side.
  2. Kom kokosmælk, fish sauce, revet hvidløg, revet ingefær, gurkemeje og soya i en skål og rør godt sammen.
  3. Vend kyllingen i marinaden og lad det trække i køleskab i min 1. time (gerne natten over).
  4. Når de har trukket i marinade, steges de med lidt olie eller kokosolie på en pande i ca. 3 min. på hver side, til de er gyldne og færdigstegte.
  5. Kom alle ingredienserne til peanutbutter dippen i en gryde og kog det kort op, til det hele er blevet en ensartet masse. Den skal serveres lun til de stegte kyllingespyd.

 

Prøvet denne opskrift?

Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk

 

Vil du gerne holdes opdateret når jeg udgiver nye opskrifter, så kan du finde mig på følgende portaler:

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Thai forårsruller med grøntsager og svampe