Grillede kæmperejer badet i hvidløgssmør

Græske fladbrød

Super nemme græske fladbrød (også kendt som åbne pitabrød)

Græske fladbrød er super nemmer at lave og smager godt til al slags mad. Til afveksling fra det meste traditionelle bagværk (i hvert fald i DK), så bliver græske fladbrød bagt på panden.

For den helt rigtige græske oplevelse, så prøv din første gang med græske ingredienser – Her vil jeg bl.a. anbefale (klik på navnene og kom til opskrifterne):

 

Hvad spiser man til græske fladbrød?

I Grækenland bruger grækerne oftest fladbrød, som vi bruger pitabrød. Forskellen er dog at de græske pitabrød ikke skæres op men fyldet kommes oven på og brødet bøjes herefter.

Græske fladbrød kan selvfølgelig også nydes til en masse andre retter, hvor du normalt ville spise brød til. Så uanset om maden er græsk eller ej – om det er suppe, gryderetter, pitabrød, salat eller bare til lidt dyppelse som tzatziki og humus, så er de græske fladbrød fuldstændig geniale og møg lækre.

Du kan i øvrigt finde min autentiske opskrift på tzatziki ved at klikke her og humus finder du lige her. Prøv dem til de her fladbrød – det er et must try.

 

Tips til de bedste, græske fladbrød

Rul ikke alt for tyndt. Græske fladbrød skal være bløde og kunne bøjes, så ruller du brødene for tynde, risikere du at de bliver for sprøde og dermed knækker når de skal nydes.

Brug en tør pande. Det eneste olivenolie der skal bruges, skal være det, der bruges til at rulle fladbrødene ud. Bruger du for meget olie, vil du kunne opleve et brød der i stedet bliver sprødt/hårdt – og det er ikke meningen med de græske fladbrød.

 

Opskriften på de nemme græske fladbrød

Antal: 6 stk. Tid: 1,5 time

Ingredienser

 • 2 dl. vand, lunkent
 • 25 g. gær
 • 1 dl. græsk yoghurt
 • 1 spsk. olivenolie
 • 1,5 tsk. Salt
 • 1 tsk. Sukker
 • 450-475 g. hvedemel
 • lidt majsmel til udrulning

Fremgangsmåde

 1. Opløs gæren i det lunkne vand.
 2. Tilsæt herefter græsk yoghurt, olivenolie, salt og sukker. Rør det godt sammen.
 3. Tilføj melet lidt ad gangen mens der æltes. Bruger du en køkkenmaskine, så lad den gerne kører i ca. 5 min. på højeste hastighed. Dejen skal lige akkurat slippe kanterne.
 4. Sæt til hævning med et viskestykke over, ved stuetemperatur, i 1 time.
 5. Efter hævning deles dejen i 6 lige store dele.
 6. Hæld lidt olivenolie ud på bordet/spækbrættet eller lignende, samt smør udrulleren med olivenolien og rul herefter hver dej klump ud til et pitabrød (rundt brød) med en tykkelse på ca. ½-1 cm.
 7. Varm en pande op til middelvarme og steg hvert brød i et par minutter på hver side, indtil de er gyldne og færdigbagte. Det er vigtigt at være opmærksom på, ikke at bruge for meget olie eller varme, da de så vil blive hårde i stedet (se evt. mine tip længere oppe)
 8. Server med dit yndlingsfyld eller som tilbehør til din aftensmad.

 

 

Prøvet denne opskrift?

Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk

 

Vil du gerne holdes opdateret når jeg udgiver nye opskrifter, så kan du finde mig på følgende portaler:

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grillede kæmperejer badet i hvidløgssmør