Bagt spidskål med vesterhavsost og sennepssauce

Grillede stenfrugter med mascarponecreme og timian

Grillet dessert med stenfrugter (ferskner, blommer, nektariner osv.), en cremet ostecreme lavet på mascarpone og krydret med timian

 

En super nem dessert som kan laves på kort tid og så er den ideel til grillen. At grille stenfrugter giver dem en helt speciel smag og konsistens, som går rigtig godt til creme og krydderier.

Til lige præcis denne opskrift har jeg brugt ferskner, blommer og nektariner men du kan bruge lige de stenfrugter du vil. Blot husk at vær obs på grilltid kontra størrelse.

At grille frugt er generelt blevet ret populært og man kan også prøve med frugter som vandmelon, jordbær eller ananas.

 

Super nem opskrift på grillede stenfrugter med mascarponecreme og timian

Antal:4 pers. Tid: 15 min.

Ingredienser

  • 16 stenfrugter, afhængig af størrelse (du kan bruge en slags eller blande – jeg bruger oftest blommer, nektariner og ferskner).
  • 125 g. mascarpone
  • 2 dl. fløde
  • 2 spsk. flormelis
  • 1 citron, skallen fra
  • 1 tsk. Vaniljesukker
  • Timian

Fremgangsmåde

  1. Skær stenfrugterne i både og grill dem ved høj varme indtil de har fået grillstriber. Ca. 1-2 minutter på hver side, afhængig af hvor varm din grill kan blive.
  2. Pisk halvdelen af fløden til en let skum.
  3. Rør flødeskummet sammen med mascarpone, citronskal og vaniljesukker. Vend det hele sammen, så det er ensartet.
  4. Brug den sidste halvdel af fløden til at justere konsistensen til. Smag evt. til med mere citronskal.
  5. Server de grillede ferskner med mascarponecremen og frisk timian på toppen.

 

 

Prøvet denne opskrift?

Del gerne dit resultat med mig på Instagram – brug tagget @madogdessert.dk

 

Vil du gerne holdes opdateret når jeg udgiver nye opskrifter, så kan du finde mig på følgende portaler:

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bagt spidskål med vesterhavsost og sennepssauce